Uncategorized

Zwerfhonden

Zwerfhonden 1.00/5 (20.00%) 1 vote

zwerfhond

Ben je al eens in Thailand geweest? Dan heb je waarschijnlijk al vaak wat straathonden daar gezien. Ben je er nog niet eerder geweest en wil je toch naar dit prachtige land, dan zal je waarschijnlijk ook zeker straathonden daar tegenkomen. Niet alleen honden maar ook bijvoorbeeld apen lopen daar rond. Dit zal op het eerste gezicht er erg zielig uitzien. De honden worden namelijk anders behandeld daar dan in Nederland. Zo zullen zij er minder verzorgt uitzien dan bij ons. Er is ook niet veel hondenvoer voor handen. De meeste mensen zullen meteen de neiging hebben om deze honden te helpen, maar helaas moet je wel goed oppassen bij deze dieren. Er zijn namelijk wat risico’s die er zijn bij het toenaderen van zo’n hond.

Ziektes

Allereerst heeft een groot deel van de zwerfhonden ziektes. Zij kunnen hondsdol zijn of een bepaalde bacterie hebben opgelopen. Door erg dicht bij te zijn kunnen deze ziektes verspreiden en kunnen er infecties ontstaan. Hiervoor is het dus belangrijk toch niet dicht bij een hond te komen, ook al zien ze er zo zielig uit.

Agressie

Ten tweede is agressie een gigantisch probleem. Uit onderzoeken blijkt dat wel 90% van de honden een virus hebben opgelopen. Dit virus heet het rabiësvirus. Dit virus staat bekend als een virus waarbij de honden erg agressief en opvliegend tegen anderen en met die anderen wordt voornamelijk de stedelijke bevolking bedoelt. Hierdoor worden heel wat mensen aangevallen door de honden. Dit virus is erg besmettelijk en kan ook bij mensen worden opgelopen. Dit virus kan dodelijk zijn voor mensen en heeft bij vijf Nederlanders het leven gekost. Hierdoor is het dus verstandig om uit de buurt te blijven bij de honden.

Wil je nou toch wat doen voor de honden, dan kan je altijd eten en drinken voor ze kopen als je maar niet te dichtbij komt.

Comments are closed.