Uncategorized

Wat zijn de gevolgen van het Corona virus is Thailand?

Beoordeel dit artikel

Sinds eind 2019 is er een nieuw virus uitgebroken in China, namelijk het Coronavirus. Maar welke impact heeft dat op Thailand? Het aantal besmette personen en het dodenaantal wordt steeds hoger, maar het treft voorlopig bijna alleen nog maar Chinezen. Inmiddels staat het aantal doden door het coronavirus op 565 personen. Het aantal besmette personen is tot nu toe geschat op bijna 30 duizend. Dit zou zomaar nog veel hoger zijn, omdat het niet meteen duidelijk is als je bent besmet met het virus. Ook zijn er al meer dan duizend besmette personen inmiddels weer genezen.

Het virus is ontstaan in China, maar het verspreidt zich al snel over meerdere landen. In Thailand staat het aantal besmette personen nu op 25 en dit zijn overigens allemaal Chinese toeristen. Er zijn jaarlijks 180 duidend Chinese toeristen in het land, waarvan er zeker tijdens het “Chinese Nieuwjaar” veel zijn gearriveerd vanuit Wuhan, de stad waar het virus uitbrak. Thailand grijpt in en op de luchthavens in Thailand worden de passagiers gescreend die uit risicogebieden het land binnen komen. De passagiers worden zonder uitzondering gecontroleerd tegen het virus.

Verder wordt er in Thailand rustig omgegaan met het virus en is er geen sprake van onrust in het land. In andere landen worden strengere maatregelen getroffen dan in Thailand. Dit komt mede door de economische belangen van het land. Jaarlijks wordt er veel geld verdiend aan Chinese toeristen. Deze toeristen zijn vaak te vinden op markten of winkelcentrums, maar ook kopen ze vaak grote aantallen mondkapjes in bij plaatselijke drogisterijen. Deze mondkapjes zijn in China een stuk duurder en moeilijker te krijgen. Daarom nemen sommige Chinese toeristen wel 500 pakjes mee om een tijd voorruit te kunnen met een voorraad.  Toch is er nog wel een maatregel getroffen voor het exporteren van mondkapjes vanuit Thailand. Thaise bedrijven mogen geen mondkapjes meer exporteren, om te voorkomen dat er een tekort ontstaat.

Het is nog niet bekend of de regering in de toekomst meer maatregelen gaat treffen, maar hoe dan ook zal het virus voor de toerismesector en de economie grote gevolgen hebben. De Chinese regering heeft inmiddels groepsreizen verboden en dit heeft in een maand tijd tot een daling van 40% gezorgd van het aantal Chinese toeristen in Thailand. In de populairste plaatsen Phuket en Chiang Mai zijn verschillende touroperators al gaan sluiten. Veel Thai zijn extra alert als er chinezen in de omgeving zijn en willen het liefst niet te dicht in de buurt komen. Aan de andere kant is er veel Sympathie voor de Chinezen en gaan de meeste mensen er rustig mee om. In veel steden worden mondkapjes gedragen, maar dat was voor het coronavirus niet anders.

Mocht je van plan zijn om een reis te maken naar Thailand of al een boeking hebt staan, dan is er geen rede voor paniek. Wel is het verstandig om hoe vervelend het ook is, uit te kijken voor vooral Chinese toeristen die mogelijk besmet kunnen zijn. Bezoek je drukke steden of markten dan is het ook verstandig om een mondkapje te dragen voor de zekerheid. Naast deze maatregelen zijn er nog veel verschillende tips online te vinden om goed voorbereid op reis te gaan naar Thailand.

Comments are closed.