Uncategorized

Wat te doen in Bangkok?

Wat te doen in Bangkok? 1.00/5 (20.00%) 2 votes

Bangkok is als hoofdstad van Thailand een enorme toeristische trekpleister. Er is echter zoveel te doen dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Vandaag bespreken we dé drie bezienswaardigheden die je moet bezoeken als je in Bangkok bent.

 

De tempel van de liggende Boeddha

Wat Pho is een boeddhistisch tempelcomplex in het Phra Nakhon-district. Het is op Rattanakosin Island, direct ten zuiden van het Grand Palace. De tempel staat eerste op de lijst van zes tempels in Thailand die worden beschouwd als de hoogste graad van de eerste klas koninklijke tempels. De tempel wordt geassocieerd met koning Rama I die het tempelcomplex op een eerdere tempelplaats heeft herbouwd. De tempel werd later uitgebreid en stevig gerenoveerd door Rama III. Het tempelcomplex herbergt de grootste verzameling Boeddhabeelden in Thailand, waaronder een liggende Boeddha van 46 meter.

Wat Pho

Wat Pho

De tempel van de smaragdgroene Boeddha

Wat Phra Kaew wordt beschouwd als een van de meest heilige tempels in Thailand. De “Emerald Boeddha” is gehuisvest in de tempel en is een krachtig religieus-politiek symbool en het palladium (beschermend beeld) van de Thaise samenleving. Het is gelegen in het Phra Nakhon District in het historische centrum van Bangkok, binnen de muren van het Grand Palace. De Emerald Boeddha, een donkergroen beeld is in een staande vorm ongeveer 66 centimeter lang en gesneden uit een enkele jade steen (“emerald” in Thai betekent diepgroene kleur en niet de specifieke steen).

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

 

MOCA – museum voor moderne kunst

Als je de tempels zat bent, is er nog genoeg te doen in Bangkok. Een van die dingen is het Museum of Contemporary Art (MOCA). Het is een must voor elke liefhebber van kunst. Het museum herbergt de meeste uitgebreide verzameling moderne schilder- en beeldhouwkunst in Thailand in een opvallende, speciaal gebouwde galerij. De vijf verdiepingen van MOCA bevatten meer dan 800 kunstwerken verzameld door communicatiemagnaat Boonchai Bencharongkul en laten de ontwikkeling van de Thaise beeldende kunst zien sinds de introductie van moderne westerse concepten.

MOCA

MOCA

Comments are closed.