Voorbereidingen voor je reis naar Thailand

hiker-1149877_1280Ben jij uit op avontuur en vrijheid en heb je besloten om naar Thailand te gaan? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening moet houden voordat je vertrekt naar dit prachtige tropische land. Thailand is een land waar je niet zomaar naartoe kunt gaan zonder jezelf goed voor te bereiden. Vooral wanneer je besluit voor langere tijd naar Thailand te gaan kun je maar betergoed voorbereid zijn op alles. Zo voorkom je dat je voor onaangename verassingen komt te staan.

Ben je van plan om te gaan backpacken dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je in die grote rugtas gooit. Neem alleen het hoognodige mee, want die rugzak lijkt enorm maar echt veel ruimte heeft hij niet. De gouden tip is: neem zo weinig mogelijk mee. Tijdens je reis in Thailand heb je gelukkig niet veel kleding nodig, bovendien kun je op veel plaatsen je kleren voor weinig geld laten wassen. Neem in ieder geval kleding mee die goed ademt, want je zult het nog heet krijgen daar. Bedenk je ook dat wanneer je een tempel wilt bezoeken je nette bedekkende kleding aan moet, vergeet dit dus niet mee te nemen.  Denk er ook aan dat je waarschijnlijk veel gaat lopen dus neem schoenen mee waarvan je zeker weet dat ze lekker zitten. Badslippers zijn ook handig om mee te nemen voor tijdens het douchen, dit verkleint de kans op voetschimmel.  Wat nog meer handig is om mee te nemen zijn zonnebrand en muggenspray. De zon is in Thailand vele male sterker dan wat wij gewend zijn dus je zult je goed moeten beschermen tegen de zon. De luchtvochtigheid en de temperaturen in Thailand zijn hoog en dat is nou net waar muggen dol op zijn. Vandaar dus dat je maar beter muggenspray kunt meenemen om je te beschermen tegen deze vervelende beestjes. Bij het inpakken van je koffer is het handig om een checklist te maken zodat je niks vergeet. En ben je iets vergeten dan is dit ook geen probleem want ook in Thailand kun je shoppen. Alles is er veel goedkoper en bovendien steun je ook nog eens de lokale economie. Ben je nog opzoek naar een goede backpack dan is hier een lijstje met merken die kwalitatief goede backpacken verkopen.

–       Deuter

–       Nomad

–       Lowe Alpine

–       The Nort Face

–       Highpeak

–       Oprey

Naast het inpakken van je koffer is er nog meer waar je rekening moet houden als je naar dit tropische land op vakantie gaat. Denk namelijk aan inentingen die verplicht zijn, zoals de inenting tegen gele koorts. Als je voor een langere tijd naar Thailand gaat is het verstandig om meerdere injecties te nemen tegen ziektes zoals DTP, Buiktyfus, hondsdolheid, tuberculose Hepatitis A en B. Deze injecties zijn niet verplicht, maar worden vrijwel altijd aangeraden.

Ook zijn er een aantal gebieden in Thailand waar de Malariamug voorkomt, maar de kans dat je er eentje tegenkomt is niet heel groot. Het slikken van malariapillen wordt dan ook niet aangeraden vanwege de vervelende bijwerkingen. Heb je toch het idee dat je Malaria hebt opgelopen neem dan contact op met een arts. Check voordat je naar Thailand vertrekt ook nog even hoelang je paspoort geldig is. Bij een vertrek uit Thailand dient deze namelijk nog 6 maanden geldig te zijn. En als je van plan bent om langer dan 30 dagen in Thailand te blijven dan heb je een visum nodig. Deze kun je van tevoren aanvragen bij de Thaise ambassade in Nederland. Neem ook voor de zekerheid kopieën mee van je paspoort, visum, reisverzekering, medische paspoorten en al je andere belangrijke documenten. Dit uit voorzorgsmaatregelen.

Kortom als je Thailand gaat bezoeken dan moet je met iets meer dingen rekening houden dan met de doorsnee vakantie, maar al met al valt het allemaal wel mee. Zorg dat je je goed inleest en voorbereid dan komt het allemaal goed. Dan weet je zeker dat je optimaal gaat genieten van jouw avontuur in Thailand.