Bestemmingen

vliegtuig begraafplaats

vliegtuig begraafplaats 2.71/5 (54.29%) 7 votes

broken airplane vietnam

Zoals de titel al zegt is er een vliegtuig begraafplaats. Hierbij zijn er een paar gestripte vliegtuigen die op een veld staan. Dit geeft natuurlijk een bijzonder beeld. Zo wordt er in dit artikel wat informatie gegeven over deze bijzondere plek.

Waar kan je dit vinden?

Natuurlijk denk je nu wat ik denk, waar ligt deze plek? Het verrassende is nog wel dat dit niet in the middle of nowhere ligt. Het ligt namelijk in Bangkok! Niet midden in het centrum, maar net iets buiten het centrum. Als je met de taxi vanaf Khao San Road met de taxi gaat dan betaal je minder dan €5.- euro voor de rit. Dit betekent dat je er dus zo bent en dus dicht bij de bevolking ligt.

Wat kan je er zien?

Er liggen op het grasveld verschillende vliegtuigen die helemaal gestript zijn. Er ligt een gigantisch vliegtuig met daaromheen nog brokstukken van drie andere vliegtuigen. Zo heeft het grote vliegtuig meerdere verdiepingen wat toch wel een bijzonder zicht geeft, vooral omdat het zo dicht bij de grote flatgebouwen ligt. Zo kan je binnen in de vliegtuigen gaan om te zien hoe een gestript vliegtuig eruitziet. Als je geluk hebt zijn er mensen die er leven die je de meest gave plekken laat zien.

Waarom is het er en moet je er voor betalen?

Er was een rijke man die kapotte vliegtuigen opkocht. Hiermee ging hij alle vliegtuigen strippen en alle goede onderdelen eruit halen. Van stoelen tot zuurstofmaskers. Deze onderdelen kon hij weer verkopen. De rest van het vliegtuig liet hij op die plek staan. Op het gebied leven mensen die helpen met het strippen van het vliegtuig. Hiermee mogen de mensen op die plek blijven wonen en leven van het entreegeld, want er moet inderdaad geld betaald worden. Dit is omgerekend in euro’s zo’n €5.- euro. Hierna mag je vrij rondlopen op het terrein.

Comments are closed.