Travel

Vervoer in Thailand

Vervoer in Thailand 3.00/5 (60.00%) 4 votes

Welk vervoer is het meest geschikt in Thailand? Thailand is een van de meest besproken vakantiebestemmingen van het jaar. Er is zoveel te zien in Thailand en dat is lopend niet allemaal te zien. Zo zijn er de grote steden waarbij Bangkok echt veruit de grootste stad is. Verder zijn er nog prachtige natuurgebieden en zijn er door heel het land verschillende natuurparken die al het mooie van Thailand laten zien. Al deze punten zijn het bezoeken allemaal waard zijn. Toch is het niet makkelijk om bij al die punten te komen. Daarom zetten wij op een rijtje welke vervoersopties er zijn.

Trein
Als eerste optie is er gekozen voor de trein. Thailand heeft een goed spoorwegnetwerk waarbij de lijnen naar de uiteinden van Thailand vertrekken. Er zijn zelfs treinen die meer dan 650 kilometer rijden. De meest bekende optie onder de backpackers en toeristen is de rit van Bangkok naar Chiang Mai, hierbij wordt wel aangeraden om een kaartje vooraf te bestellen voor grote afstanden. Oftewel, met de trein kan er naar een groot gedeelte door Thailand gereisd worden.
trein thailand

Bus
Een andere optie is de bus. Deze kunnen voor zowel korte als lange afstanden worden gebruikt. Let wel op: Voornamelijk de bussen met korte afstanden kunnen helemaal vol zitten en brengt dus weinig conform met zich mee. Veel mensen kiezen voor deze optie, omdat het een erg goedkope optie is. Toch zijn er voor lange afstanden lijnbussen die beschikbaar zijn die wat luxer zijn en dus prettig zijn om mee te reizen.

Fiets/scooter
Het is erg goedkoop en je krijgt veel mee van de stad. Aangezien Thailand een goedkoop land is kan er al een fiets worden verhuurd voor €2.- euro. Echt grote afstanden kunnen hier niet mee worden afgelegd, maar is dit wel de allerbeste optie op korte afstand en veel meekrijgen met wat er om je heen gebeurt. Met name wordt Bangkok afgeraden om daar te fietsen of met de scooter te rijden aangezien die stad overvol is.

Auto
Hoewel de auto een erg goede optie lijkt wordt hier toch niet vaak voor gekozen. Aangezien er links wordt gereden, het veelte druk is en door de chaos en ongelukken die er in het verkeer gebeuren wordt dit afgeraden. Hierbij is de Taxi een betere optie en kan er voor heel goedkoop naar uw bestemming worden gereden zonder problemen.

Vliegtuig
Toch blijft Thailand een gigantisch land en is de vervoersoptie, het vliegtuig, nog niet zo’n gek idee. Als mensen namelijk in een korte tijd veel willen zien van het eiland dan kan er via goedkope vliegbureaus tickets worden geboekt om zoveel mogelijk van het land te zien.

TukTuk
Het meest iconische vervoersmiddel van Thailand. Om echt de cultuur te proeven van Thailand is een rondje in de TukTuk onmisbaar. Hierbij is niet aan te raden om lange afstanden met de TukTuk te aftenemen aangezien het minder comfortabel is dan de taxi.

Het hangt dus voornamelijk af van de afstand die moet worden afgelegd, welk vervoersmiddel het beste geschikt is. Uiteindelijk heeft elk vervoersmiddel zijn unieke ervaring
Knipsel thailand

 

Comments are closed.