Veilig op reis

rawpixel-191102-unsplash

Het is belangrijk dat je reis vloeiend verloopt zonder problemen. Daarom is het van belang dat je veilig op reis gaat en op de volgende punten let als je op vakantie naar Thailand gaat.

Het verkeer

Het is niet aan te raden om een auto te huren in Thailand. Het verkeer is namelijk heel anders in Thailand dan in Nederland. Zo zijn de wegen veel minder goed dan in Nederland en wordt je van alle kanten ingehaald door auto’s, brommers en vrachtwagens. Verder is het rijgedrag van de mensen daar heel anders dan die van de Nederlanders. Heb je dus geen buitenlandse rijervaring, dan zou ik hier niet een auto huren.

Feesten

Er zijn heel wat uitgaansgebieden in Thailand en een paar unieke feesten die je niet wilt missen (zoals het bekende feest: de Full Moon Party). Hierbij worden wel is drugs gebruikt op de uitgaansgebieden, maar dat wil ik je ten strengste afraden om te doen. Thailand heeft namelijk een van de strengste drugswetten ter wereld. Wordt je dus gepakt met deze middelen dan staat er een hoge straf op je te wachten. Deze straffen kunnen al gauw oplopen naar levenslang. Laat deze middelen dus liggen en blijf er ver vandaan, want anders kom je niet meer uit Thailand. Verder zijn er een paar bekende uitgaansgebieden zoals Patong in Bangkok en de Walking Street in Phuket en Pattaya. Hierbij zijn er talloze barretjes, discotheken, stripclubs en andere praktijken. Let op als je hier een drankje besteld, want er staan vaak geen prijzen bij de drankjes. Bestel je daar dus een paar drankjes dan kan je een torenhoge rekening krijgen waar je niet blij van wordt. Let dus heel erg goed of je prijzen op de menukaart ziet of het beste nog, ga er niet heen.

Spullen

Het is belangrijk dat je je spullen altijd dicht bij je houdt. Met name in drukke gebieden zoals in de grote steden is het aan te raden om je rugzak op je borst te dragen. Dit voorkomt dat er iets van je wordt gestolen. Verder is het belangrijk dat als je met een toeristenbus meegaat je waardevolle spullen bij je houdt. Het gebeurt namelijk vaker dat de bagageruimte snel wordt gecontroleerd en waardevolle spullen zoals geld en elektronica op een bijzondere wijze verdwijnen. Zorg er dus voor dat je die spullen extra dicht bij je hebt.

Voedsel

Het eten in Thailand heeft iets bijzonders. Het is anders dan bij ons in Nederland en daarom moet je hier ook veel van proeven. Zo is het aan te raden om tussen de locals te eten. Hier is het eten namelijk lekker en ook nog goedkoop. Restaurants kunnen nog wel een hoge prijs geven doordat ze op toeristen uit zijn. Bij de locals zie je ook hoe het streetfood wordt gemaakt en weet je dus hoe het eten bereid wordt. Daarom weet je wat ze met het eten doen en dat het betrouwbaar is omdat de locals er eten.

Door deze stappen te volgen kom je veilig door Thailand heen en zal je een geweldige reis beleven.