Vakantie Krabi

Krabi is een relatief kleine provincie in het zuiden van Thailand, gelegen aan de Andaman Zee. Krabi stad is de hoofdstad van de provincie Krabi en het district Krabi. De omgeving van Krabi is schilderachtig te noemen. Krabi beschikt over mooie witte stranden, overweldigende kalkstenen rotsen en verfrissende watervallen. Daarnaast vind je hier ook nog bijzondere zeegrotten, een adembenemende onderwaterwereld en spectaculaire eilanden zoals Koh Phi Phi en Koh Lanta. Er zijn hier verscheidene nationale parken met meer dan 130 eilanden.
Voor de toerist is hier van alles te beleven. Denk alleen maar aan rotsen beklimmen, zeevissen, duiken, snorkelen, lekker luieren op het strand, tempels bezoeken, boottrips maken en trekking.

Krabi1

Bezienswaardigheden

Koh Phi Phi

Op zo’n 1,5 à 2 uur varen vanaf Krabi ben je al op de eilandengroep Koh Phi Phi. Het bekendste eiland van deze groep is Koh Phi Phi Leh want hier is namelijk de film “The Beach” opgenomen.

Khao Kanab Nam

Op slechts 15 minuten varen vanaf Krabi bevindt zich Khao Kanab Nam. Dit zijn twee kalksteenrotsen van ongeveer 100 meter hoog. Zij vormen tezamen de natuurlijke poort naar Krabi. In deze rotsen bevinden zich een aantal grotten waar overblijfselen en skeletten van mensen zijn gevonden. Spooky!
Je vindt hier ook een trap naar de top waar je van een schitterend uitzicht kunt genieten.

Wat Phra Kaew

Je kunt wandelen naar de Wat Phra Kaew tempel. Die ligt op ca. 1 km van het centrum. Voor de lokale Thai is dit de belangrijkste tempel in Krabi. Het complex dateert uit de 19de en 20ste eeuw en is grotendeels wit.

Wat Tham Sua

Op 20 minuten rijden ligt net buiten Krabi de Wat Tham Sua Tempel oftewel de Tiger Cave Temple. Om deze tempel te betreden moet je een aardige basisconditie bezitten want je moet hier 1200 treden beklimmen. Maar eenmaal boven kun je genieten van een fantastisch uitzicht. Soms zie je zelfs Kho Phi Phi liggen. Geniet hier verder van de mooie Boeddha beelden en van de gedeeltelijk Hindoeïstische inrichting.

Krabi 2

Ao Nang

Het populairste strand in de regio is het Ao Nang Strand op 30 minuten rijden vanaf Krabi. Het strand is goed te bereiken vanaf de weg. Hier vind je ook meer en meer toeristische resorts. Vanaf het strand kun je goed snorkelen en je kunt hier excursies boeken naar bijvoorbeeld Kho Phi Phi.

Activiteiten

Duiken

In deze regio zijn een aantal erg goede duiklocaties zoals King Cruiser Koh Ha. De beste tijd om te duiken is van November tot April want dan is het zicht perfect.

Krabi3

Klimmen

De kalkstenen rotsen lenen zich uitstekend voor het klimmen. Op het eiland Railay bevindt zich een beroemde klimlocatie.

Eten, drinken en uitgaan

Je vindt hier in het hoogseizoen meer dan genoeg eetgelegenheden. Als je traditioneel Thais wilt eten tegen schappelijke prijzen kun je een van de twee avondmarkten met hun vele kraampjes eens bezoeken. Je kunt hier gewoon aanwijzen wat je zou willen eten.
Als je geen zin hebt in Thais eten, zijn hier ook genoeg restaurants met een westerse keuken. Buiten het hoogseizoen zijn veel restaurants gesloten.
Het uitgaansleven hier is niet te vergelijken met dat van bijvoorbeeld Bangkok, Phuket of Pattaya maar er zijn een aantal bars met Life muziek.

Krabi4

Hotels

Voor elk budget is er in Krabi een hotelkamer te verkrijgen van backpacker hostels tot luxe hotels.

Het weer

Het toeristische hoogseizoen duurt van November tot en met April. Dit is het warme seizoen. Het natte- of regenseizoen is van Mei t/m Oktober. De regen valt hier niet de hele dag door zoals bij ons in Nederland maar in flinke stortbuien. Als je een bui gehad hebt voor een bepaalde dag dan blijft het wel droog de rest van de dag. Daarom valt het natte seizoen hier wel mee. Zeker bij een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C is het altijd lekker aangenaam.

Aanbieding vakantie Krabi

Krabi