Udon Thani

Udon Thani is een van de vier grote steden van de regio Isan (samen met Khorat, Ubon Ratchathani en Khon Kaen). Udon Thani is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Udon Thani is zo’n 560 kilometer verwijderd van Bangkok. Udon Thani is een belangrijk commercieel centrum in het noorden van Isan en toegangspoort tot Laos, Noord-Vietnam en Zuid-China.

De economie van de stad werd gestimuleerd door de nabijheid van de Thaise luchtmachtbasis Udorn tijdens de Vietnamoorlog en overblijfselen herinneren nog steeds aan die tijd in de vorm van bars, koffieshops en hotels. Een lokale architect zei ooit: “Udon Thani werd een soort van Pattaya toen de GI’s arriveerde”. Restaurants die Westerse cuisine serveren, hotels en nachtclubs werden gebouwd om aan de wensen en behoeften van de Amerikanen te voldoen.

 

Klimaat

Udon Thani heeft een tropisch savanneklimaar (Köppen-klimaatclassificatie Aw). De winters zijn redelijk droog en erg warm. De temperaturen stijgen tot april, met een gemiddelde dagelijkse maximum van bijna 37 graden Celsius. Het moessonseizoen loopt van eind april tot begin oktober, met zware regen en enigszins koelere temperaturen gedurende de dag, hoewel de nachten warm blijven. De droge periodes zijn de beste periodes om Udon Thani te bezoeken, omdat de temperaturen in deze periodes aangenamer zijn.

 

Bezienswaardigheden

Udon Thani is niet zo toeristisch als Bangkok, maar er is toch nog genoeg te doen. We bespreken hieronder enkele bezienswaardigheden.

Ban Chiang-museum

Het Ban Chiang-museum is gevestigd bij de gelijknamige beschermde opgravingslocatie en biedt algemene informatie voor het publiek over de locatie en het belang hiervan voor de geschiedenis van de mensheid. De opgravingslocatie zelf werd uitgeroepen tot Werelderfgoed van de UNESCO in 1992 onder criterium III, die een opgravingslocatie beschrijft die “een unieke of op zijn minst uitzonderlijke getuigenis van een culturele traditie of een beschaving die leeft of verdwenen is”.

 

Ban Chiang Museum

Ban Chiang Museum

Phu Prabhat Historical Park

Deze archeologische vindplaats ligt in een weeldering bos genaamd Pa Khua Nam. In dit bos zijn vele rosten met eigenaardige vormen, het resultaat van een langzaam bewegende gletsjer miljoenen jaren geleden. Veel van de ruïnes en voorwerpen in het gebied zijn gemaakt van materialen die lokaal zijn gevonden en zijn niet volledig met de hand gebouwd. Prehistorische grotschilderingen, zandsteenafbeeldingen en idolen zijn enkele van de interessante bezienswaardigheden om te aanschouwen. De vindplaats werd in 1991door de afdeling voor beeldende kunsten tot historisch park verklaard.

Phu Prabhat Historical Park

Phu Prabhat Historical Park

 

CentralPlaza Udon Thani

CentralPlaza Udon Thani (voorheen Charoensri Complex) is een winkelcentrum aan de Prajaksilapakom Road, Mueang Udon Thani District, Udon Thani. Het centrum van Pattana verwierf het voormalige Charoensri-complex op 8 april 2009. Het winkelcentrum heeft tussen oktober 2010 en maart 2012 een grote renovatie en uitbreiding gehad. De grote opening was op 10 mei 2012. De uitbreiding van het winkelcentrum omvat een nieuw winkelgebied van 22.000 vierkante meter, een polyvalente zaal van drieduizend vierkante meter en een nieuwe parkeergarage van vijf verdiepingen met meer dan tweeduizend parkeerplaatsen.

 

CentralPlaza Udon Thani

CentralPlaza Udon Thani

Top 5 hotels in Udon Thani

  1. Centara Hotel & Convention Centre Udon Thani
  2. The Pannarai Hotel
  3. Siamgrand Hotel
  4. Prajaktra Design Hotel
  5. Brown House Hotel Udonthani

 

Top 5 restaurants in Udon Thani

  1. VT Nam Nueng
  2. Da Sofia Restaurant
  3. Chef’s Table
  4. Good Everything
  5. Maeya

 

Vakanties

Vakanties

Vakanties