Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani, vaak afgekort tot Ubon, is een van de noordoostelijke provincies van Thailand en het meest oostelijke van het land. Ubon ligt op ongeveer 630 kilometer van Bangkok. Buurprovincies zijn (vanuit het westen met de klok mee) Sisaket, Yasothon en Amnat Charoen. In het noorden en oosten grenst het aan Salavan en Champasak van Laos, in het zuiden Preah Vihear van Cambodja.

 

Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani

Geografie

Bij Khong Chiam voegt de rivier de Mun, de grootste rivier van het Khorat-plateau, zich samen met de Mekong, die de noordoostelijke grens van Thailand vormt met Laos. Het wordt Maenam Song Si of het alluvium van de Mun-rivier genoemd, omdat het bruine water uit de Mekong-rivier wordt vermengd met blauw water uit de rivier de Mun. Het is ongeveer 84 kilometer van het centrum van Ubon Tatchathani.

Het gebied in het Dângrêk-gebergte, waar de grenzen van de drie landen Thailand, Laos en Cambodja elkaar ontmoeten, wordt gepromoot als de Emerald-driehoek, in tegenstelling tot de Gouden Driehoek in het noorden van Thailand. De smaragd verwijst naar de grote ongerepte moessonbossen daar.

Rivier de Mun

Rivier de Mun

 

Bezienswaardigheden

Ubon Ratchathani heeft de volgende bezienswaardigheden;

 • Nationaal Museum van Ubon Ratchathani: het gelijkvloerse gebouw met de hippe kap, gebouwd in 1918, diende ooit als het stadhuis voordat het werd overgedragen aan de afdeling Beeldende Kunst. Het museum heeft tentoonstellingen over lokale geografie, geschiedenis van de inrichting van de stad, archeologische kunstobjecten, lokaal handwerk en volksspelen.
 • Het Gouden Jubileum Kunst en Cultureel Centrum: Het zeven verdiepingen tellende gebouw in hedendaagse Isaanse architectuur werd gebouwd om de Gouden Jubileumvieringen van de troonsbestijging van de koning te herdenken.
 • Monument of Goodness: het monument is gebouwd door krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog ter ere van de vrijgevigheid en goedheid van de mensen van Ubon Ratchathani.
 • Wat Thung Si Mueang: de voetafdruk van de Boeddha is ondergebracht in de ubosot, die een weerspiegeling vorm van het samensmelten van kunst tussen het vroege Rattanakosin-tijdperk en dat van de Vientiane. Een ander belangrijk gebouw in de tempel is de Ho Trai, de Schriften van de Halle of Tipitaka. De houten hal werd gebouwd in de vijver om de Tipitaka te beschermen tegen insecten.
Wat Thung Si Muang

Wat Thung Si Muang

 

Nationale parken

Ubon Ratchathani heeft de volgende nationale parken;

 • Kaen Tana National Park ligt in de wijk Khon Chiam.
 • Pha Taem National Park heeft een oppervlakte van 140 km2. Plateaus en heuvels domineren het parklandschap. De steile kliffen hier zijn het resultaat van aardbevingen. De interessante plaatsen in het nationale park zijn Pha Taem en Pha Kam. Op de kliffen staan tal van prehistorische grottekeningen van 3.000 – 4.000 jaar geleden. Deze schilderijen tonen sc1ees van vissen, rijstteelt, figuren van mensen, dieren, handen en geometrische ontwerpen die de manier van leven tijdens de prehistorische tijd laten zien en de oude levensstijl van de mensen die daar leefden weerspiegelen.
 • Nationaal park Phu Chong-Na Yoi ligt in bergachtige gebieden in het zuiden van de provincie.
Phu Chong Na Yoi National Park

Phu Chong Na Yoi National Park

 

Top 5 restaurants

 1. Peppers Restaurant & Bakery
 2. Spago
 3. Smile Pub & Restaurant
 4. Indochine – Ubon Ratchathani
 5. The Home

 

Top 5 hotels

 1. The Bliss Ubon
 2. T3 House
 3. Sunee Grand Hotel
 4. Pen Ta Hug Hotel
 5. V Hotel Ubon Ratchathani

 

Vakanties

Vakanties

Vakanties