Tips om te doen in Thailand

thailand tips

In dit artikel zijn wat tips die je kunt gebruiken om zo je vakantie in Thailand optimaal te gebruiken. Als je op social media kijkt naar mensen die in Thailand zijn, zie je altijd de mooiste foto’s voorbij komen met magische plekken in Thailand. Dit artikel is er voor om er voor te zorgen dat jij deze mooie punten in Thailand niet kan missen.

Bezienswaardigheden

Allereerst moet je echt gaan schommelen op één van de Similian eilanden. Dit zijn prachtige settings aan een mooie boom dicht bij het water. Hierdoor kan je schommelen en kijken naar de horizon. Verder kan je erg mooie plaatjes schieten van de mensen die erop zitten. Verder zijn er enorm veel watervallen in Thailand die je gezien moet hebben. Een voorbeeld van zo’n mooie waterval is de Nam Tok Thilawsu. Verder is het leuk om de locals daar te ontmoeten. Het is natuurlijk super interessant om te weten hoe die mensen daar leven en wat hun cultuur is. Zij kunnen je ook meer vertellen over Thailand en de gebieden hierin. Zij kunnen je bijvoorbeeld welke stranden het mooiste zijn. Er zijn namelijk door heel Thailand prachtige stranden zoals het strand Koh Lipe. Misschien wel het meest kenmerkende aan Thailand zijn wel haar tempels. Er staan enorm veel verschillende tempels verspreid over heel Thailand. Elke tempel heeft haar eigen schoonheid en ziet er ook uniek uit. Een voorbeeld van zo’n unieke tempel is de hemels witte tempel Wat Rong Khun in Chang Rai. Dit is zo’n unieke tempel die je gewoonweg niet kunt missen.

Activiteiten

Om lekker in de avond uit te rusten is het zeker aan te raden om dit in een skybar te doen. Deze zitten door heel Thailand met een bekende in Bangkok. Hierbij heb je zicht over heel de stad wat een prachtig beeld met zich meebrengt. Wil je overdag wat leuks doen, dan moet je naar het natuurpark gaan. Hier kan je olifanten wassen wat een unieke beleving op zichzelf is. Ben je voor wat meer actie dan kan je gaan klimmen op de rotsen in Krabi. Hierbij kan het heel hoog zijn maar uiteindelijk met een prachtig uitzicht. In Songkran bij Bangkok of Chiang Mai hebben zij een levensgroot watergevecht waarbij heel de stad meedoet. Dit doen zij op 13 April omdat dan het nieuwe jaar begint daar. Als aandenken aan deze prachtige reis die je hebt gemaakt kan je een traditionele tatoeage zetten wat nog meer toevoeging geeft aan de tatoeage. Deze tatoeage kan je zetten over je zipline ervaring, want ja ook dat hebben ze daar. In Chiang Mai heb je een zipline die boven de jungle gaat. Lijkt je dit toch wat te hoog? Zoek dan het diepe op! Want je kunt ook diepzee duiken in Thailand. Er zwemmen namelijk prachtige waterdieren rond zoals schilpadden, die een adembenemend beeld geven van het onderwater pracht en praal. Als laatste wat je echt niet kunt missen is de Fullmoon party in Koh Pangnan. Dit is misschien wel het bekendste feest in heel Thailand waarbij veel gedanst wordt en veel shows met vuur zijn. Verder kan je ook touwspringen met een touw van vuur. Hopelijk ben je genoeg geïnformeerd voor een prachtige vakantie.

Phuket 2