Bestemmingen / Tips en ideeën

Thailand is perfect te combineren met Cambodja

Thailand is perfect te combineren met Cambodja 3.27/5 (65.33%) 15 votes

Cambodja en Thailand zijn buurlanden van elkaar maar op vlak van cultuur en natuur verschillen ze sterk. Als je naar Thailand reist is het daarom erg aangeraden om ook Cambodja in je reis mee te rekenen. Maar welk route is dan het beste zodat je van beide landen op een aangename manier kan genieten?

Deze route zal ongeveer 3-4 weken duren en je zal tempels, paleizen, mooie stranden, de gekende olifanten en prachtige jungle zien. De reis zal beginnen in het noorden van Thailand, in Chiang Mai. Voor deze stad trek je 2 dagen uit, je kan in deze stad de verschillende tempels ontdekken zowel op de fiets maar er zijn ook meerdere dagtours.

Na 2 dagen doorgebracht te hebben in Chiang Mai vertrek je richting Mae Wang, ongeveer een uurtje rijden. In Mae Wang kun je je helemaal inleven, als je daarvoor open staat, in de plaatselijke bevolking door in hutten te overnachten. In dit plaatsje kan je samen met olifanten baden en de jungle in trekken. De prijzen van de excursies verschillen sterk, hoe persoonlijker, kleiner de groepen hoe duurder.

Enkele dagen doorgebracht in Mae Wang zet je je reis verder richting Chiang Rai. We zijn uiteindelijk al dag 6. Je kan in deze stad de mooie tempel Wat Rong Khun vinden. Als je nog tijd over hebt is het aangeraden om ’s avonds de Night Bazaar te bezichtigen.

Tijd om landsgrenzen over te steken, je vertrekt de volgende dag richting Cambodja, Siem Reap. Deze reis doe je best per vliegtuig en duurt zo’n 5 uurtjes. Eenmaal aangekomen moet je ook nog een visum kopen voor 20 dollar. Het is aangeraden om je hier te verplaatsen met een tuktuk en de verschillende tempels te gaan bekijken.

Als je de meeste dingen gezien hebt in Siem Reap is het tijd om naar de hoofdstad van Cambodja te gaan, Phnom Penh. Als je de reis per bus of boot doet maak doe je er 5 uurtjes over maar het is wel een unieke ervaring. Er is zoveel te ontdekken, de stad heeft zelf ook een uitgebreide geschiedenis.

Na de hoofdstad gezien te hebben ga je terug naar Thailand en reis je richting Ko Chang om even rustig te genieten op de mooie stranden. Je eindigt uiteindelijk je reis in Bangkok.

Comments are closed.