Bestemmingen / Travel

Thailand: een vakantiebestemming voor jongeren?

Beoordeel dit artikel

Misschien wel het meest populaire verre vakantieland voor verschillende Europese landen maar geldt dit ook voor jongeren? In dit artikel worden er verschillende redenen gegeven waarom Thailand een ideale vakantiebestemming is voor jongeren.  Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk wat het doel van de vakantie is voor de jongeren. De voornaamste is uiteraard een feestvakantie maar denk bijvoorbeeld ook aan een zonvakantie, strandvakantie, backpacken, vrijwilligerswerk of gewoon rondreizen. Er is dus keuze genoeg als het gaat om een leuke vakantie in Thailand. Jongeren vinden het vaak belangrijk om een goed gezelschap te hebben dus zijn er veel reisorganisaties beschikbaar die verschillende jongerenreizen aanbieden. Samen met een groep en meestal 2 reisleiders worden de jongeren door verschillende steden geleid en komen ze langs verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Het mooie aan Thailand en zeker voor jongeren is dat helemaal niet duur hoeft te zijn. Verblijving, eten en drinken is veel goedkoper dan een vakantieland in Europa. Vanwege de valuta is de euro veel waard dus zijn de prijzen een stuk lager. De vliegticket daarin tegen zal wel aan de hoge kant liggen omdat sommige steden wel 14 uur vliegen is! Bijvoorbeeld de stad Phuket waar veel uitgaansgeleden zijn en waar dus ook veel jongeren te vinden zijn. Bangkok de hoofdstad is ongeveer 11 uur vliegen wat ook best lang is. Bij de meeste vluchten is overstappen een vereiste en daarom zijn de prijzen van een vliegticket aan de hoge kant.

Vanwege de diversiteit in Thailand kunnen de jongeren zelf bepalen wat voor vakantie ze willen. Van Hemelsblauwe stranden tot aan Gigantische boeddhistische tempels, Alles is te vinden. Zeker wanneer men ervoor kiest om van een bepaald cultuur te leren of simpelweg te genieten. Er zijn veel verschillende heiligen plekken volgens de bewoners van het land. Dit betekent dat sommige tempels er nog het precies hetzelfde eruitzien als 100 jaar geleden. De perfecte gelegenheid om te genieten van deze mooie bezienswaardigheden.

Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten geschikt voor jongeren, de meeste populaire activiteiten zijn: zwemmen, feesten, bungeejumpen, olifantenrit maken, duiken, snorkelen, raften, tocht door de jungle, full moon party. Vooral het snorkelen en duiken is echt een aanrader in het mooie Thailand. Dit vanwege de hemelsblauwe wateren, parelwitte stranden, het exotische koraal en diversiteit in vissen.

Sommige jongeren willen meer dan alleen genieten van hun vakantie en dat kan bijvoorbeeld doormiddel van vrijwilligerswerk. In Thailand is dit makkelijk te combineren omdat er bijvoorbeeld werk is op het strand en dus dubbel genieten. Daarnaast zijn er verschillende opties als het gaat om vrijwilligerswerk. Engels lesgeven aan de kinderen of helpen met de strijd tegen het milieu. Er zijn natuurlijk ook opties om een bijbaan te vinden wanneer men ervoor kiest om een langere tijd te blijven. Bijvoorbeeld als reisgids voor Nederlandse vakantiebezoekers of als host voor evenementen.

Er is dus genoeg keuze als het gaat om een vakantie naar Thailand voor jongeren. Wees verstandig en bedenk eerst goed wat je wilt zien en waar. Maak daarna een planning voor jezelf zodat je goed kan bijhouden wat je nog moet doen of al hebt gedaan. Maak veel foto’s en of dagboek om zo de vakantie nooit te vergeten!

Comments are closed.