Uncategorized

Thailand: dé bestemming voor de perfecte backpack reis

Beoordeel dit artikel

Thailand is bij veel backpackers een populaire en fantastische bestemming. Het staat dan ook ongetwijfeld bij veel mensen op hun ‘to-do’ lijstje. Of je nu voor het eerst een backpackreis gaat maken of al een doorgewinterde backpacker bent, het is en blijft een leuke reisbestemming om te backpacken. Niet zo gek ook, Thailand heeft voor elke reiziger wel iets te bieden. Thailand beschikt over mooie paradijselijke stranden, bijzondere natuur, mooie tempels, een schitterend cultureel erfgoed en dan niet te vergeten de Full Moon feesten en festivals. Backpacken door dit land zal gemakkelijk gaan. Het leven is er goedkoop, je maakt er snel nieuwe vrienden en de mensen zijn er vriendelijk. Thailand wordt niet voor niets ‘het land van de glimlach’ genoemd.

thailand

Wat kost het?
Een van de redenen dat Thailand zo’n populaire backpack bestemming is, is omdat de kosten voor het backpacken niet hoog liggen. Vergelijken met Nederland is Thailand belachelijk betaalbaar. Je kunt het zo duur maken als je zelf maar wilt! Zo kan je al slapen voor minder dan 10,- euro per nacht, Thaise maaltijden voor minder dan 3,- euro en het openbaar vervoer is ook uitstekend te betalen. Voor 0,30 eurocent kan je voor een uur lang rondreizen met de trein in Thailand. Het ligt natuurlijk ook aan de periode dat je gaat, maar als je goed zoekt kan je een goed betaalbare retourticket vinden van Amsterdam naar Bangkok.

Leuke locaties in Thailand
Bangkok – De meeste backpackers die een rondreis maken door Azië beginnen of eindigen in Bangkok. De reden hiervoor is dat vanuit de Thaise hoofdstad de rest van het land en andere Aziatische landen gemakkelijk te bezoeken zijn. Voor de tempels en paleizen ben je in Bangkok aan het juiste adres. Bangkok telt veel hostels en guest houses die speciaal gericht zijn op backpackers. Hier zal he veel andere backpackers ontmoeten en wie weet hebben ze zelfs zin om in de avond een drankje te doen.

Chiang Mai – Na Bangkok is Chiang Mai de grootste stad van Thailand. Ook deze stad is erg populair bij backpackers. De stad is gelegen in het noorden van Thailand. Chiang Mai staat bekend om haar schitterende natuur. Het heeft een eigen cultuur, je kan er genieten van unieke festivals en het heeft haar eigen tradities. Daarnaast is de stad erg geliefd vanwege de gunstige prijzen, de relaxte sfeer en de talloze bezienswaardigheden en activiteiten. Een ding is zeker: je zal je in Chiang Mai geen een minuut vervelen.

Koh Tao – Is zwemmen, duiken en snorkelen helemaal jouw ding? Dan is een bezoekje aan Koh Tao bijna niet te missen. Koh Tao is een klein, tropisch eiland waar je alles vind wat je nodig hebt om de onderwaterwereld te verkennen. Prijzen voor het overnachten op Koh Tao zijn wel wat hoger dan in de andere delen van Thailand, maar het is het zeker waard!

thailand

Beste reistijd
De beste reistijd om naar Thailand te gaan is voornamelijk afhankelijk van het klimaat in Thailand. Thailand is een tropisch klimaat, dit betekent dat Thailand het hele jaar door warm is, maar ook erg vochtig. Voor veel mensen is het droge seizoen de beste reistijd om naar Thailand te gaan. Dit is in de maanden November tot en met Februari. De temperatuur is dan aangenaam en er valt bijna tot geen regen. Toch zijn er toeristen die bewust kiezen voor het regenseizoen. Het regent in Thailand gelukkig nooit de hele dag en de hotelprijzen zijn in de periode van Juni tot en met Oktober veelal goedkoper. Als je goed tegen de warmte kan en het liefst de hele dag aan zee wilt zitten (lekker verkoelend) dan is Maart tot en met Mei ook prima te doen.

thailand

Comments are closed.