Bestemmingen / Travel

Tempels, street food en tuktuks: wat moet je weten voorafgaand aan je rondreis door Thailand?

Tempels, street food en tuktuks: wat moet je weten voorafgaand aan je rondreis door Thailand? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Thailand is de afgelopen jaren een steeds populairdere vakantiebestemming geworden onder Nederlanders. Voornamelijk twintigers pakken hun backpack om vervolgens een bijzondere rondreis door het land te maken. Het land barst dan ook van de bezienswaardigheden, waarbij tempels tot het straatbeeld horen en de geschiedenis van het land gekenmerkt wordt door de overheersing van verschillende volkeren.

Vanwege de geschiedenis van Thailand, de cultuurverschillen met Nederland en het aantrekkelijke klimaat is een rondreis door Thailand zeker de moeite waard. Toch kun je niet zomaar vertrekken naar dit Zuidoost-Aziatische land. Waar moet je rekening mee houden voordat je op reis gaat naar Thailand en welke steden en dorpen moet je in ieder geval gezien hebben? Dát lees je in deze blog!

Thaise gebruiken en gewoontes

De Thaise cultuur lijkt in geen enkel opzicht op de Nederlandse cultuur, waardoor het belangrijk is om je in te lezen in de Thaise gewoontes en gebruiken. Te beginnen met de taal, die je uiteraard niet vlekkeloos hoeft te spreken of schrijven om wegwijs te worden in Thailand. Wel is het aan te raden om te leren hoe je de Thai begroet en gedag zegt – Sawadee Khrap/Ka – en dankjewel zegt – Khawp Khun Khrap/Ka. Hiermee wek je de sympathie van Thaise mensen, waarna je in het Engels het gesprek kunt voortzetten. Daarnaast beschouwt de Thai voeten als onrein en het hoofd als heilig, waardoor je nooit je schoenen aan je backpack vast moet binden of aai over iemand bol moet geven. Wijs ook niet om je heen, word niet boos en beledig nooit het koningshuis! Op dit laatste staat zelfs een gevangenisstraf. Voordat je naar Thailand vertrekt, is het dus van groot belang dat je je hebt ingelezen over de Thaise gewoontes en gebruiken. Op die manier val je minder uit de toon en zal de Thai je vriendelijk behandelen.

De Thaise keuken

Naast je bewustzijn van de Thaise gebruiken en gewoontes kan je veel leren over de Thaise keuken. Niet verrassend bereidt de Thai gerechten met veel peper, waardoor het zelfs voor liefhebbers van pittig eten het aan te raden is om te vragen of de Thai het gerecht not spicy kan maken. Zelfs dan zal je gerecht namelijk nog voldoende peper bevatten. Anders dan in de Nederlandse cultuur is het erg gebruikelijk in Thailand om street food te eten, dat op de lokale marktjes gekocht kan worden. Een tip is wel om een gerecht te halen bij de drukke kraampjes, omdat deze doorgaans het lekkerste eten maken en vooral ook ingrediënten gebruiken dat er nog niet zo lang ligt. Verwacht tot slot geen aardappelen, groenten en vlees tijdens je rondreis Thailand, maar rijst, groenten en vlees met kokos, curry en kruiden.

Rondreizen door Thailand

Nu je wat meer ingelezen bent over de Thaise cultuur, kun je je gaan verdiepen in de steden die je wil bezoeken tijdens je rondreis door Thailand! Wereldstad Bangkok staat niet verrassend bovenaan veel bucketlists, vanwege het prachtige Koninklijk Paleis en de drijvende markten die de stad typeren. De stad kun je ontdekken met de fiets of per tuktuk. Naast Bangkok is ook de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya bewonderenswaardig; hier ontdek je Thaise tempels en ruïnes en ontdek je de Thaise geschiedenis. Tussen Bangkok en Ayutthaya kun je met de trein reizen langs rivier Kwai. Andere steden die je tijdens je rondreis door Thailand niet mag overslaan zijn Chiang Mai, Hua Hin en Khao Yai. Het plannen van deze reis kan je wel veel tijd en moeite kosten; zeker als je geen woordje Thai spreekt en niet bekend bent met de Thaise cultuur. Om die reden kan het erg raadzaam zijn om bij een vakantieaanbieder, zoals Riksja Travel, je rondreis door Thailand te boeken!

Comments are closed.