Surat Thani

Surat Thani is zowel een stad als provincie in Zuid-Thailand. De stad Surat Thani wordt gezien als de poort naar het zuiden, vanwege de goede verbindingen van en naar Bangkok en omliggende bergdorpen. Surat Thani beschikt ook over haar eigen luchthaven. Surat Thani is minder bekend als vakantiebestemming dan bijvoorbeeld de omliggende eilanden van Koh Samui, Koh Pa Ngan en Koh Tao. Dit komt door het feit dat het geen (echte) strandbestemming is, maar hierdoor is de stad ook geen prooi geworden van massatoerisme en kunt u de echte Thaise cultuur hier nog meemaken. Echter heeft Surat Thani veel te bieden aan haar toeristen.

jh

 

Historie van Surat Thani

Surat Thani bestaat al ruim 1.200 jaar en was het centrum van het oude Boeddhistische koninkrijk ‘Srivijaya’. De naam Surat Thani heeft de stad echter minder lang, namelijk pas 101 jaar. Surat Thani heeft haar naam te danken aan Koning Ramasik. De koning heeft deze naam bedacht, nadat hij zelf in de stad was geweest en de bevolking (een beetje) had leren kennen. De naam Surat Thani betekent namelijk ‘de stad van de goede mensen’.

 

Bezienswaardigheden Surat Thani

In Surat Thani kunt u genieten van een relaxte sfeer, de prachtige natuur en de uitgestrekte regenwouden. Als u van de natuur wilt genieten, heeft u de volgende opties:

hj

–  Een bezoek aan het Nationaal Park Khao Sok.

–  Limestone Lake Rainforest dag tour; Een gezellige en relaxte dag varen, terwijl u kunt genieten van de prachtige omgeving (natuur, kliffen, dieren en regenwouden). Er zijn tijdens de tour meerdere plekken waar de boot een pauze inlast en u heerlijk kunt gaan zwemmen met zijn allen. De gids spreekt goed Engels, dus u hoeft zich niet in bochten te wringen om te ontcijferen wat hij allemaal zegt of bedoelt. Indien u het leuk vindt, kunt u er ook voor kiezen om een nacht te slapen in Lake Raft huis aan de rand van het meer / de rivier. 

–  Saard’s Water Sport Center; lekker varen in een boot en op een prachtige plek duikt u het water in om te gaan snorkelen.

–  De nightferry; een reis naar de omliggende eilanden van Koh Samui, Koh Tao en Koh Pa Ngan.

 

 

Voor de bezienswaardigheden, zoals imposante bouwwerken, heeft u de keuze uit de volgende opties:

–  Night Market; Een nacht markt met allerlei diverse kraampjes.

lk

–  Seafood Market; Een markt vol met verse vis en schelpdieren (let op: sommige dieren zijn nog levend).

–  District Chaiya; Hier zijn archeologische bezienswaardigheden te zien uit de tijd van het oude Boeddhistische koninkrijk ‘Srivijaya’.

 

En nog veel meer, indien u hier een stukje voor wilt reizen buiten de stad.

 

 

Onvervalste Thaise cultuur

In Surat Thani kunt u genieten van de onvervalste en bijzondere Thaise cultuur. Dit betekent wel dat er voor u als toerist zijnde enkele aandachtspunten zijn waar u rekening mee dient te houden. Hier onder staan elke aspecten waar u rekening mee dient te houden als u naar Surat Thani gaat:

–  Het lichaam; De lokale bevolking ziet het hoofd als het hoogste deel van het lichaam (het meest rein) en de voeten het laagste deel (het meest onrein). Het hoofd dient altijd geëerbiedigd te worden omdat volgens de boeddhisten dit de woonplaats is van de ziel. Het hoofd van iemand aanraken of zelfs een klein kind een aai over hun bol geven wordt als zeer onbeleefd gezien. Aangezien uw voeten als het meest onrein worden gezien, is het de grootste belediging voor boeddhisten als u over iemand heen stapt en als u uw schoenen aanhoudt in een tempel.

–  Iemand wenken of aanwijzen; Ook dit is een grote belediging als u dit op de manier doet die we in Nederland gewend zijn. Als u naar iemand wijst, wordt dat gezien als een gebrek aan eerbied en dat u hem/haar degradeert tot een minderwaardig mens. U kunt alleen iemand wenken door uw handpalm naar beneden te laten wijzen en een snelle beweging te maken met de vingers naar je toe. Ook kunt u een kort hoofdknikje gebruiken om iemand te wenken of aan te wijzen.

–  Glimlach; De glimlach wordt vaak gebruikt om dankjewel of sorry te zeggen. Echter lacht de lokale bevolking ook uit verlegenheid, onderdanigheid, boosheid, maar natuurlijk ook uit blijdschap en vriendelijk . Een glimlach kan ook een weigering betekenen, indien er op uw verzoek / vraag niet positief gereageerd wordt. In Thailand is de glimlach uiteraard prettig om te zien, maar is meer een masker voor de verschillende emoties van de inwoners.

 local

 

Beste reisperiode Thailand

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor u de beste periode is om naar Thailand te gaan. Thailand heeft een tropisch klimaat en heeft een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden Celsius. Echter kan het voorkomen dat er in sommige maanden een enorm verschil zit in de weersomstandigheden. Informeer daarom goed bij uw reisorganisatie over het weer in de periode dat u naar Thailand wilt gaan of check zelf de weersverwachtingen online.

aangepast temp

 

Vervoersmiddelen in Thailand

Vanuit Bangkok kunt u verder reizen naar elke stad of dorp waar u graag heen wilt. De vervoersmiddelen waar u gebruik van kunt maken zijn:

–          Huurauto’s (€ 40,- per dag)

–          Binnenlandse vluchten (indien u van Bangkok naar het noorden of zuiden wilt reizen)

–          Bussen (Goed busnetwerk; alle grote steden zijn met elkaar verbonden)

–          Trein en / of nachttrein (in de nachttrein zijn verschillende klasses: 1e, 2e en 3e klasse)

–          Watertaxi (Een enkele reis is 20 cent)

–          Taxi (Relatief goedkoop: starttarief is +/- € 1,40 en per kilometer komt er 0,14 cent bij)

–          TukTuk (dit zijn gemotoriseerde Riksja’s; prijzen af te spreken met de chauffeur)

 

tuktuk

 

Enkele belangrijke weetjes / feiten

–          In Thailand is het gedurende de wintertijd 6 uur later dan in Nederland. Gedurende de zomertijd is het tijdsverschil slechts 5 uur.

–          Bezienswaardigheden zijn (bijna) nooit dicht (zelfs niet tijdens feestdagen). Trap hier niet in (vooral niet bij de TukTuk chauffeurs)!!

–          De meeste verblijven hebben internet.

–          Lage criminaliteitscijfers (dankzij het Boeddhisme), echter wordt u aangeraden om toch goed op te letten en diefstal niet uit te lokken door onachtzaamheid.

 

 

Benodigdheden

–          Wereldstekker (de meeste hotels hebben een ‘normaal’ stopcontact, maar is zeker geen overbodige luxe om er toch één mee te nemen. Stroomnetwerk is in Thailand 220 Volt).

–          Anti-muggen spray.

–          Zonnebrand met hoge factor.

–          Rugzak / backpack i.p.v. grote koffer.

 

 

 

aanbiedingen