Similan eilanden

Als je houdt van een actieve vakantie en dan vooral duiken, dan zijn de Similan eilanden echt dé plek voor jouw. Dit is een groep eilanden die samen deze naam dragen. Voorheen waar het negen eilanden: Ko Bon, Ko ba Ngu, Ko Similan, Ko Payu, Ko Ha, Ko Miang, Ko Payan, Ko Payang en Ko Hu Yong. Hiernaast is laatst het eiland Koh Ta Chai toegevoegd. Volgens kenners en experts behoren de Similan eilanden tot de mooiste plek ter wereld. De natuur is zowel boven- als onder water adembenemend. Het heeft parelwitte stranden en prachtige groene natuur. Het water is waarschijnlijk het helderste zee water dat er is. Het helder is een bron van tropische vissen, koraal en schildpadden. Doordat het water zo prachtig helder is staat deze plek bekend als waarschijnlijk dé mooiste duik plek ter wereld.

Vis thailand

 

De twee bekendste eilanden zijn Ko Similan en Ko Miang. Dit zijn de enige twee eilanden waar mensen op wonen en waar zelfs een restaurantje is. Ko Similan is het grootste eiland. Dit eiland staat bekend om het prachtige uitzicht dat je krijgt nadat je 2,5 kilometer hebt gelopen. Het heeft prachtige stranden. Je vermaakt je dus prima! Ko Miang behoort van deze eilanden dan weer tot één van de mooiste snorkel eilanden. Dit gehele eiland is tropisch, je vind hier zowel tropische vogels, tropische krabben en natuurlijk alle prachtige dieren die te vinden zijn onder water.  Er is zelfs een restaurant waar je écht een beetje Thaise cultuur kan proeven.

De fantastische combinatie van helder water en tropische vissen maken het heel aantrekkelijk voor toeristen. De overheid van Thailand heeft dit door en maakt het eiland daarom redelijk moeilijk bereikbaar. De eilanden hebben een geschiedenis. De inwoners waar ik het eerder over had zijn voornamelijk de toezichthouders die toezicht houden over het park. Zij zijn continue bezig om deze locatie in de huidige staat te houden. Vroeger hebben lokale vissers hier gevist met dynamiet en is het koraal deels verwoest. Gelukkig heeft de overheid op tijd in gegrepen en is het koraal bijna geheel hersteld. Maar door deze geschiedenis worden boten die in de buurt van de omgeving komen regelmatig gecontroleerd. De eilanden zijn ook maar een paar maanden per jaar open. In het regenseizoen moeten de toeristen de eilanden met rust laten is het dus gesloten.

Er gaat geen openbaarvervoer of vliegtuigen naar de eilanden. Om de eilanden te bereiken moet je met een boot vanaf Phuket of Khao Lak. Hier moet je doormiddel van een reisbureau of iets dergelijks een plekje zien te bemachtigen.Doordat het redelijk moeilijk is om dit prachtige stukje natuur te bereiken is het nog niet of nauwelijks aangetast door de toeristen. Er zijn gelukkig wel accommodaties waar je gebruik van kan maken. Zo zijn er campings of bungalows. Deze bungalows zijn voorzien wat airconditioning en een balkon. De negen eilanden hebben gezamenlijk ongeveer twintig verschillende duikplekken.

Er is zo’n diversiteit aan natuur dat je eigenlijk alle eilanden een keer hebt moeten gezien. Mocht het er nog niet opstaan dan is dit een plek op de wereld die je wel degelijk aan je bucket-list moet toevoegen.