Science

Phuket en de eilanden

Phuket en de eilanden 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Aan de zuidkust van Phuket ligt een aantal kleine eilanden waar de ongerepte kusten veel duikers lokken. Ook veel mensen van het vaste land komen hier graag. De eilanden bieden een mogelijkheid tot veilig zwemmen, er zijn riffen vol met waterleven, en je krijgt een fijn gevoel. Coral Island is eigendom van de Coral Island Resort – de enige plek om te verblijven op het eiland. Ko Raya is groter en is de thuisbasis van drie gevestigde resorts en van bungalow operaties welke alleen zijn geopend in het hoogseizoen. Koraaleiland is bereikbaar op slechts 15 minuten met de speedboot trip van Chalong pier, Coral Island is de meer commerciële van de twee eilanden. Helaas door een grote toevloed van toeristen bracht het ook een constante hoeveelheid afval op de stranden waar niemand er last van lijkt te hebben. Echter, het snorkelen is goed te doen en je hoeft maar een beetje onder water te gaan om de kleurrijke rifvissen te zien, waardoor dit een uitstekend strand voor de kinderen is om te leren hoe zij moeten snorkelen. Andere strand activiteiten zoals duiken, bananenboot ritjes, en parasailing zijn beschikbaar (tegen een vaste prijs). Een groot aantal souvenirwinkeltjes, restaurants, en diensten zijn te vinden langs het strand. Als je zin hebt in een olie massage, of een koud drankje, het wordt allemaal verkocht op het eiland. Veel van de boot exploitanten schreeuwen in megafoons langs de stranden wat er allemaal gedaan en gekocht kan worden. Ko Raya is een uitstekende bestemming voor zeilers, die verblijven in de resorts, en voor duikers, zij boeken van het eiland al de goedkopere kamers. Tussen de jachten, duikboten, en speedboten kun je snorkelen met dagjesmensen, je vindt hier mooie baaien. Bij Raya’s kan het druk zijn in het hoogseizoen.

Activiteiten op het eiland zijn onder meer snorkelen, mountainbiken en trektochten in de natuur. De resorts bieden georganiseerde activiteiten zoals vissen en paardrijden. Let wel goed op de prijzen, soms vragen ze een flink bedrag terwijl het veel goedkoper is, ze willen graag veel aan je verdienen.

De één kiest voor vijf-sterren luxe plekken, terwijl de backpacker liever kiest voor Khao San Road. Het winkelen in de stad is een leuke bezigheid. En als je helemaal bent uitgeput, in Bangkok ben je in goede handen: misschien wel, ‘s werelds beste. Of dat je nu in een winkelpui voetmassage plaats laat vinden of kiest voor pedicure, laten verwennen kun je je hier overal. Dus geef Bangkok een goede kans. Laat niet de smog en de drukte je afleiden er is genoeg leuks te doen en daar kun je van genieten. Een bezoekje aan Thailand zorgt er voor dat je Bangkok niet kan missen.

Tags:

Comments are closed.