Pattaya


Pattaya ligt aan de Golf van Thailand, zuidoost van Bangkok. Een kwart eeuw geleden is het van klein vissersdorpje uitgegroeid tot een internationale badplaats. Het Pattaya-strand is ongeveer 4 kilometer breed en ligt aan de baai van Pattaya. Hier vind veel winkeltjes, restaurants en souvenirkraampjes. In het noorden van de stad ligt Naklua, een klein traditioneel dorpje. In het zuiden van Pattaya vind je het Jomtien-strand. Dit strand zes kilometer breed en kun je heerlijk zwemmen.

Ligging

Vanuit Pattaya kun je naar Bangkok reizen in ongeveer twee uur. Dit kan via de Sukhumvit snelweg via Bang Na, Chon Buri, Bang Pakong en Si Racha. Dit kan je op verschillende manieren doen: de bus, de trein, taxi of zelfs in de minibus. Er rijden dag en nacht minibusjes rond tussen de Beach Road en Pattaya Second Road. Het vervoer via deze busjes is goedkoop. Als je naar een andere plaats dan Bangkok wilt, zal je van te voren een prijs af moeten spreken.

Stranden

Veel mensen zullen een hotel langs het Pattaya- en Jomtien-srand willen hebben. Zo kunnen ze overdag vertoeven op het strand en ’s avonds los gaan in het uitgaansleven van Pattaya. Er zijn namelijk veel nachtclubs, discotheken en bars te vinden.

Bij beide stranden kun je je gang gaan op verschillende watersportfaciliteiten zoals scubaduiken, waterskiën, surfen, zeevissen en zeilen. Er zijn ook enkele golfbanen in de omgeving te bekennen. De prijzen van de golfspullen zijn laag en ze hebben alles wat je nodig hebt om te golven. Winkelliefhebbers kunnen in dezelfde omgeving hun gang gaan in Zuid-Pattaya en bij de Pattaya Second Road.

Het Wong Phrachan-strand ligt in het noorden van Pattaya Bay. Dit is een rustig strand van één kilometer lang. Hier kun je heerlijk vertoeven als je alleen wilt genieten van de zon en zwemmen.

Eten en drinken

In Pattaya is het mogelijk om heerlijk te dineren. Er is een grote keuze aan visrestaurants en steakhouses, maar ook de Franse, Duitse, Italiaanse, Arabische, Chinese, Japanse en natuurlijk de Thaise keukens zijn aanwezig.

Koraaleilanden

Bij de kust van Pattaya is een groep met eilanden te bekennen. Dit zijn relatief kleine eilanden met de naam Koh Sak, Koh Lin, Koh Pai en Koh Lan. De laatstgenoemde is het grootste eiland van het setje. Dit eiland is populair bij watersportliefhebbers. Je kan hier onder andere snorkelen, waterskiën, windsurfen en scubaduiken. Het is ook mogelijk om het zeeleven zoals de vissen en het koraal te bewonderen in de boten met een glazen bodem.

Als je meer op zoek bent naar rust, kun je het beste naar Koh Pai vertrekken. Dit duurt ongeveer 35 minuten vanuit Pattaya.  Hier vind je mooie stranden met helderblauw water. Perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Top 5 hotels

 1. Markland Beach View
 2. LK The Empress
 3. Moonlight Hotel
 4. Eastiny Seven Hotel
 5. Hotel Selection Pattaya

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Koraaleilanden
 2. Sanctuary of Truth in Naklua
 3. Nong Nooch Botanische Tuin
 4. Zeeaquarium
 5. Wat Khao Phra Tempel

Top 5 restaurants

 1. Royal Grill Room & Wine Cellar
 2. Mantra Restaurant
 3. Indian By Nature
 4. Acqua Italian Special Restaurant
 5. Moonlight Fine Dining

Aanbieding vakantie Pattaya

Pattaya