Patong

Patong, of Pa Tong, is de bekendste badplaats aan de westkust van Phuket. Naast de prachtige stranden heeft Patong een breed aanbod van activiteiten en nachtclubs en is daarmee de ideale plek om te feesten. ’s Avonds barst Patong van het uitgaansleven met letterlijk honderden restaurants, bierbarren, Go Go Bars en natuurlijk nachtclubs.

Klimaat

Het hele jaar is het warm in Patong met temperaturen die variëren van 25 tot 34 °C. Het weer is normaal verdeeld in twee seizoenen, droog en regenachtig, met overgangsperiodes daartussenin. Het droogseizoen begint en december en eindigt eind maart. De overgangsperiode van april en mei is over het algemeen de warmste tijd van het jaar. Er kan die periode veel regen zijn of juist helemaal niets. De maanden juni tot en met oktober zijn de regenachtige maanden. De tweede overgangsperiode is in november en deze periode is vaak nat.

Stranden van Patong

Het uitgestrekte strand van Patong Beach is prachtig wit en het water is kraakhelder; precies zoals te zien is op televisie of op internet. De stranden van Patong Beach zijn gemiddeld wel redelijk druk. Als je iets meer van rust houdt dan is Kalim Beach, iets ten noorden van Patong Beach, aan te raden. Hier ligt ook een prachtige weg omhoog die uitkomt bij tal van uitzichtpunten.

Wie nog meer rust nodig heeft zal Freedom Beach een paradijs op aarde vinden. Dit strand van 300 meter lang is omringt door granieten rotsen en heuvels bedekt met jungle. Vroeger was Freedom Beach erg lastig te bereiken, maar tegenwoordig wordt deze toegankelijkheid steeds beter. Op Freedom Beach zal je geen last hebben van jet-skis of andere luidruchtige vrijetijdsbesteding op het water. De enige motors die je zal horen zijn de motoren van de lange lage bootjes die toeristen heen en weer brengen.

 

Patong Beach

Patong Beach

 

Snorkelen en duiken

Phuket wordt gezien als een van de tien beste duiklocaties ter wereld. Snorkelen en duiken is zeker aan te raden als je hier bent. Je kan zelfstandig een snorkelsetje kopen en het water inlopen, maar het is aan te raden om een snorkel- of duikexcursie te boeken bij een van de vele duikscholen die Patong rijk is. Zij kunnen je de bijzondere plekjes met rotsformaties en riffen laten zien. Vanwege het warme water is een wetsuit niet nodig. Zorg wel dat je jezelf goed beschermd tegen de zon, vlak onder het wateroppervlak verbrand je snel in de Thaise zon. Een UV-werende top (of een gewoon T-shirt) is geen overbodige luxe.

Winkelen in Patong

Na Phuket City is Patong de beste plek om te shoppen op het eiland Phuket. Je vindt hier grote winkelcentra, kleermakers en natuurlijk winkeltjes aan de straatkant.

Het grootste winkelcentrum is de Jungceylon Shopping Mall, gesitueerd op de Rat-U-Thit Road in het centrum van Patong. Je vindt hier een warenhuis, supermarkt, restaurants en veel boetieks die merkkleding verkopen. Ook vind je elektronicawinkels, souvenirs en winkels die sportkleding verkopen. Daarnaast biedt Jungceylon Shopping Mall een viersterrenhotel en een bioscoop.

Jungceylon Shopping Mall

Jungceylon Shopping Mall

 

Top 5 hotels in Patong

  1. 1 BYD Lofts Boutique Hotel & Serviced Apartments
  2. Amari Phuket
  3. Patong Mansion Hotel
  4. Holidayy Inn Resort Phuket
  5. Grand Mercure Phuket Patong

Patong