Travel

Oplichting in het vervoer

Oplichting in het vervoer 1.00/5 (20.00%) 9 votes

yuzki-yuqing-wang-583949-unsplash

Bangkok is een gigantische stad. Het is zo’n andere stad als de steden in Nederland. Een andere cultuur, ander soort mensen, andere soorten winkels. Nu is het logisch dat je daarom even moet wennen aan deze nieuwe cultuur, maar pas op. Er zijn namelijk net als in elk land, oplichters aanwezig. Deze oplichters willen jou maar al te graag te veel laten betalen. Daarom krijg je in dit artikel de 5 meest voorkomende vormen oplichting.

De tuk-tuk

De tuk-tuk is het meest iconische voertuig van Thailand en dus zeker de moeite waard om een keer mee te reizen. Let wel op. Er is een grote kans dat de route anders is dan verwacht en dat je langs een leuke winkelstraat komt. Dat is niet zo gek want de bestuurders van de tuk-tuk krijgen commissie van elke klant dat bij een winkeltje daar iets koopt. Verwacht dus een langere route dan verwacht. Verder moet je niet op speciale aanbiedingen ingaan die je aan worden geboden. Zo komt het vaak voor dat de chauffeur even naar de wc moet en er een aardige man naar je toe komt die een perfecte aanbieding voor je heeft. Ga hier niet op in, want dit kan je heel veel geld kosten voor neptickets.

De taxi

Het is logisch als je net uit het vliegtuig komt dat je erg moe bent. Het liefst pak je dus de eerste de beste taxi en rijdt je naar je hotel. Maar let wel op dat de taxi chauffeur zijn meter wel aanzet. Zo gebeurt het vaak dat de taxichauffeur ‘per ongeluk’ zijn meter is vergeten aan te zetten of zegt dat de meter kapot is. Hierbij geeft hij zelf een prijs voor de rit die natuurlijk vele malen hoger is dan de daadwerkelijke ritprijs met meter. Zorg er dus voor dat je niet instapt bij een chauffeur waarbij de meter niet aanstaat of de meter niet aan wilt doen.

Comments are closed.