Tips en ideeën

Met je gezin op vakantie naar Thailand? Doen!

Beoordeel dit artikel

Thailand is een populaire reisbestemming, met zijn blinkende gouden tempels, kleurrijke markten en poederwitte stranden. Steeds meer reizigers trekken richting Thailand met hun gezin, van jonge kinderen tot tieners. Is dat ingewikkeld, reizen door Thailand met kinderen? Wij vinden van niet!

We hebben zelf door het land gereisd met onze gezinnen en kunnen je uit eigen ervaring zeggen dat het met wat voorbereiding en een goed reisschema ter plekke prima te doen is. Wij geven je graag een aantal reistips die wij, als reizende mama’s, hebben opgedaan.

Pas je ritme en programma aan aan dat van je kind
Of je kind nu 4 of 14 jaar is, als je op reis gaat met kinderen moet je je ritme aanpassen aan dat van je kroost. Houd er rekening mee dat je niet zulke volle dagen kunt plannen als je zelf gewend bent op vakantie en dat je wellicht meer tijd doorbrengt bij het zwembad of in de lokale dierentuin. Kleine kinderen slapen tussen de middag vaak nog en dan kan de roomservice van het hotel uitkomst bieden voor een middaglunch op de hotelkamer. Tieners doe je een plezier met een bezoek aan het winkelcentrum of een beautysalon; misschien niet zo ‘Thais’ als een bezoek aan een gouden pagode of tochtje per longtailboot, maar wel een leuke manier om te zien hoe Thaise tieners hun vrije tijd doorbrengen. Geef je over aan de behoeftes van je kind op vakantie en je zult zien dat je zelf ook veel relaxter aan het reizen bent.
4.thailand-reis-gezin-boot

Eten: vers fruit en gebakken rijst
Het eten in Thailand is heel gevarieerd, van kokossoep en loempia’s tot gebakken rijst en kip met cashewnoten. Kleine eters houden meestal niet van pittig of exotisch eten en gelukkig zijn er op bijna elke menukaart wel wat westerse opties te vinden, zoals spaghetti of frietjes. Daarnaast is er overal vers fruit te vinden, van de bekende bananen en ananas tot spannendere varianten als de knalroze drakenvrucht of stekelige ramboetan. Zo krijgen de kinderen genoeg vitaminen binnen, ook als ze ’s avonds misschien niet zoveel eten.
2.thailand-reis-gezin-fruit

Comfortabele hotels met tuin en zwembad
Toen wij nog zelf reisden zonder kinderen, vonden we hotels niet erg belangrijk: een plek om te slapen, meer niet en je bent overdag meestal toch op stap. Met kinderen wordt dit ineens een ander verhaal: dan willen we liever dat het hotel van alle gemakken voorzien is, veilig en schoon, niet gelegen aan een drukke straat. Wij kiezen hotels uit die hieraan voldoen, met meestal een fijne tuin vol kokospalmen en vaak een zwembad. Zodat je ’s middags na een excursie even lekker kunt uitpuffen en in het water kunt plonzen. Niet alleen fijn voor de kinderen, maar stiekem ook best lekker voor de ouders.
3.thailand-reis-gezin-zwembad

Individueel reizen en tóch met andere families
Per minibus, trein en vliegtuig kies je je eigen route in Thailand; grote afstanden overbrug je efficiënt en op de kortere stukken is het leuk om wat van het lokale leven te zien, bijvoorbeeld in een houten trein naar de bekende Kwai rivier. Zelf reizen met je gezin is leuk, maar het is ook gezellig om onderweg andere gezinnen tegen te komen met kinderen in dezelfde leeftijd. Excursies kun je daarom samen met andere gezinnen doen, waar altijd wel wat speelkameraadjes tussen zitten. Na een dag of twee gaat ieder weer z’n eigen weg, op naar het volgende Thaise avontuur.
1.thailand-reis-met-gezin

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van ThailandKids, onderdeel van RiksjaKids. Nieuwsgierig geworden naar Thailand-reizen met kinderen? Reisorganisatie ThailandKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Comments are closed.