Bestemmingen

Magische plekken in Thailand

Magische plekken in Thailand 1.00/5 (20.00%) 4 votes

Als je op vakantie gaat naar Thailand dan denk je al snel aan een adembenemende blauwe zee, prachtige stranden, tempels en lekker eten. De natuur in Thailand trekt veel reizigers aan. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Misschien wel zoveel dat je te weinig tijd hebt om alles te bezoeken. Ben je benieuwd welke magische plekken Thailand heeft? Lees dan in deze blog welke plaatsen in Thailand je niet gemist mag hebben tijdens je reis.

Snow rocks

Bangkok is de stad waar iedere reiziger in Thailand komt. Daarom is het niet lastig om een bezoek aan de Snow Rocks toe te voegen aan je reis. Op anderhalf uur rijden van Bangkok tref je een prachtig zicht aan alsof je naar een besneeuwde berg staat te kijken. Vandaar ook de naam de Snow Rocks. En dan bij de behaaglijke temperaturen van Thailand. De snow rocks is een kleine mijn die nog niet zo lang geleden is ontdekt. Je mag niet op de berg komen omdat het privéterrein is, maar het is wel bijzonder om naar te kijken.

Pha Chor, Chiang mai

Om te beginnen met de Pha Chor. Deze bezienswaardigheid vind je op anderhalf uur rijden van de stad Chiang Mai. Je loopt hier tussen 40 meter hoge rots pilaren door. Deze zijn ontstaan door de rivier Ping die van richting is veranderd. Eerst zorgde de verandering van richting van de rivier voor een heuvel en na verloop van tijd werd de heuvel uitgehold en veranderde het landschap in kliffen en bodempijlers. Het lijkt werkelijk net alsof je op een andere planeet bent.

pha chor

Doi mon jong, Chiang mai

Een van de hoogste punten in Thailand is de berg Doi Mon Jong. Hij is bijna 2 kilometer hoog. Hij ligt maar liefst 2562 meter boven de zeespiegel. De berg bevind zich in een natuurpark waar je veel diersoorten tegenkomt. Het is een van de beste plekken om bijzondere vogels te spotten. De berg is erg bijzonder omdat hij niet van rots is, maar van hoog gras. Hierdoor lijkt het net alsof je in Schotland bent. Deze bergpiek is niet alleen een natuurlijke schoonheid, maar kent ook een historische betekenis.

Leela beach

Op het meest bekende backpackerseiland van Thailand, Koh Phangan vind je een verborgen parel. Het backpackerseiland staat vooral bekend om zijn full moon party. Tijdens de full moon party is het moeilijk om een kamer te vinden en stijgen de prijzen flink. Maar dat maakt voor de vele reizigers niet uit want het is een prachtig eiland met veel gezelligheid. Maar nu terug naar de verborgen parel van Koh Phangan.

leela beachDe meeste mensen slapen ergens in een dorm midden in Haad Rin. Niet wetende dat er net om de hoek een prachtig verlaten strand ligt. Dit is de verborgen parel van Koh Phangan, Leela beach. Het is een schattig klein strandje gelegen in een rotsige baai. Net buiten de baai vind je prachtig koraal. Dit maakt het erg mooi om hier te snorkelen of te duiken.  Op dit verlaten strand vind je houten bungalows. Deze schattige hutjes zijn heel basic, maar je ligt direct aan het strand. Het is een uitermate geschikte plek om even tot rust te komen, en daar heb je na een Full Moon party wel behoefte aan. Je kunt helaas niet reserveren voor deze hutjes dus je zult langs moeten gaan om te checken of er nog plek is.

Een andere aanrader op Leela beach zijn de lighthouse bungalows. Deze bungalows zijn wat luxer en goed onderhouden. Bovendien beschikken ze over een heerlijke hangmat op je balkon waar je een prachtig uitzicht hebt op Koh Sumai. Het is misschien net wat duurder dan wat je normaal uitgeeft voor een slaapplek in Thailand, maar het is het zeker waard.

Lod cave

Tussen Pai en Mae Hong Son vind je het betoverende grotten complex de Lod Cave. De muurschilderingen, mieten en pilaren, eeuwenoude doodskisten, een kilometerslange rivier en prachtige rotsformaties maken het een magische plek om te bezoeken. Door de rivier die stroomt door de lod cave kun je de grot het beste verkennen met een bamboevlot. De gids laat je de mooiste en interessantste plekjes zien van de grotten en geeft hier uitleg over. Wat erg bijzonder is is het moment wanneer er weer daglicht komt aan het einde van de tunnel. Het is een klein lichtpuntje, en ineens is de wereld er weer.

lod cave

 

Comments are closed.