Mae Hong Son

Mae Hong Son is een bergachtige provincie in het noorden van Thailand. Als je van natuur houdt en een plaats waar nog niet veel toerisme is, is deze plaats zeker een aanrader. De provincie grenst aan het buurland Myanmar. Het mooie is dat deze regio ook nog een eigen bijzondere cultuur heeft die je dus zeker eens moet ontdekken. De hoofdstad van de provincie heet ook Mae Hong Son.

Het is een warme streek maar er valt ook veel regen per jaar. Gemiddeld is het er zo een 29 graden maar de temperatuur kan oplopen van 9 tot 42,5 graden. Naast deze warme temperaturen valt er meer regen dan in Nederland, er valt jaarlijks zo’n 1228 mm regen vergeleken met 790 mm in Nederland.

rijst

Fan van door de bergen trekken? Dan is Mae Hong Son de plaats waar je moet zijn, het is ook de activiteit die hier het meest gedaan wordt. In de bergen rond de stad wonen veel Thaise minderheden, in kleine dorpjes, met elk hun eigen gebruiken en tradities. Er zijn ook verschillende guesthouses die je kunnen helpen met een trekkingtocht door de bergen. In de tocht is ook inbegrepen dat je ’s nachts overnacht in de kleine dorpjes wat het eens zo uniek maakt. Je zal er ook een traditioneel gerecht eten.

Bamboo brug

Heb je al eens door de rijstvelden op een bamboe brug gewandeld? Het is iets unieks en mooi wat je kan meemaken op de weg naar het dorpje Ban Rak Thai. Hier ligt de Su tong pae bamboo bridge, zowel de brug als het landschap erom heen is mooi en zeker als de zon laag staat.

Thaam Pla-Naamtok Pha Sua National Park

Het is een park van 630 km2 met veel (onderwater)grotten, watervallen en steile bergen. De hoogste top in dit gebied is 1918 meter hoog, de Doi Lan. De plek dat de meeste aandacht trekt is de fish cave, Tham Pla.

Tham Pla fish cave

Het is een onderwatergrot met honderden karpers, de vissen worden vereerd door de plaatselijke bevolking. De omgeving rond de grot is ook een prachtig stukje natuur.

Pha Sua waterval

Naast de fish cave kan je in het park ook veel watervallen vinden, 1 van de bekendere is de Pha Sua waterval gelegen in het hart van het park. Het is een waterval van 20 meter hoog en 30 meter breed en bestaat uit zes verdiepingen. Het is altijd een mooi natuurfenomeen maar het is nog mooier om naar deze waterval te gaan wanneer het regenseizoen in Thailand is. De stroom is een stuk sterker en de hoeveelheid water is eens zo groot.

Wat Phra That Doi

Naast de vele natuur in Mae Hong Son kan je ook een tempel terugvinden, de iconische Wat Phra That Doi. Het is een witte tempel gelegen in het westen van de stad.

Ban Rak Thai

China in Thailand, dat is kort samengevat dit dorpje in Mae Hong Son. Het is een dorpje gelegen op de grens met Myanmar. Het is een dorpje bewoond door Chinezen die vroeger gevlucht zijn toen communisten aan de macht kwamen in China. Het is de moeite om te bezoeken omdat het toch weer wat unieks aan architectuur en natuur heeft en daarnaast kan je er lekker Chinees eten.