Koh Tao

Koh Tao is een tropisch eiland gelegen in het zuiden van Thailand. Koh Tao betekent in het thais letterlijk schildpaddeneiland. Het eiland heeft deze naam gekregen vanwege de grote populatie zeeschildpadden op en rondom het eiland. Het eiland is niet al te groot te noemen met een oppervlakte van zo’n 21 km². Het eiland wordt vast bewoond door zo’n 1400 inwoners. Koh Tao is zeer populair onder toeristen en backpackers vanwege de prachtige omstandigheden om te duiken dan wel te snorkelen.

Geschiedenis

Koh Thao is een eiland dat nog niet zo gek lang bewoond wordt. Vroeger werd het eiland zo nu en dan gebruikt door naburige vissers om beschutting te zoeken tijdens een storm. Een grappig feitje is dat het schitterende eiland voor het eerst vast bewoond werd door gevangen. Vanaf 1933 werd het eiland door de Thaise regering namelijk gebruikt om (politieke) gevangen op te sluiten. Het eiland werd vanaf 1947 weer voor even een soort van spookeiland toen er besloten werd om geen (politieke) gevangen meer naar het eiland te sturen. Toch zou het niet meer lang duren voordat het eiland zijn eerste ‘normale’ vaste bewoners kreeg. Eind 1947 maakten twee broers namelijk samen met hun gezinnen de oversteek naar het eiland. Langzaam maar zeker groeide het aantal eilandbewoners en nu telt het eiland dus zo’n 1400 inwoners.

bron: http://news.thaivisa.com/thaivisa-news/half-of-resorts-on-koh-tao-face-eviction/50778/

bron: http://news.thaivisa.com/thaivisa-news/half-of-resorts-on-koh-tao-face-eviction/50778/

Duiken en snorkelen op Koh Tao

Koh Tao is de mooiste plek van Thailand om te duiken dan wel te snorkelen. Sterker nog het is waarschijnlijk een van de mooiste plekken op de wereld om dit te doen! Het water is echt bizar helder en de flora en fauna op en rondom dit eiland is ook schitterend. Het eiland is dan haast geheel gericht op duiken en snorkelen. Zo kun je op dit eiland bij meerdere duikscholen voor een zachte prijs je duik brevet halen. Heb je nog geen duikuitrusting? Geen probleem want je kunt op dit eiland tevens goedkoop je uitrusting huren. De mini eilandjes rondom Koh Tao zijn toch echt wel de mooiste plekken om te snorkelen dan wel te duiken!

bron: http://www.southeastasiabackpacker.com/learn-to-dive-in-thailand-taking-the-first-plunge

bron: http://www.southeastasiabackpacker.com/learn-to-dive-in-thailand-taking-the-first-plunge

Overnachten

Als je op Koh Tao wilt overnachten dan kun je dit het beste doen in Ao Chalok Ban Kao of Hat Sai Ri. Hier zijn namelijk de meeste accommodaties te vinden. Dit is ook niet zo gek want hier zijn immers ook de meeste activiteiten op dit eiland. Zo zijn hier de meeste duikscholen te vinden maar ook kun je hier uitstekend eten en drinken in de vele restaurants en bars. Koh Tao is niet het goedkoopste eiland om te overnachten maar het is ook zeker niet duur te noemen. Voor zo’n 10 tot 15 euro per nacht kun je op dit fantastische eiland prima overnachten. Heb je een iets ruimer budget dan kun je op dit eiland ook overnachten in werkelijk waar de meest prachtige resorts (die relatief gezien nog steeds erg goedkoop zijn). Je kunt natuurlijk van te voren al je kamer boeken en dit is als je in het hoogseizoen hierheen reist zeker niet onverstandig. In het laagseizoen is dit zeker niet noodzakelijk aangezien er dan nog genoeg kamers vrij zijn.

Het klimaat

Als je op vakantie naar Koh Tao gaat dan heb je een hele grote kans dat je van de zon gaat genieten, het eiland kent namelijk gemiddeld maar liefst 300 dagen met zon. Het eiland heeft net zoals het gehele zuiden van Thailand een subtropisch klimaat. De temperaturen liggen gemiddeld zo tussen de 23 en 30 graden Celsius. Eigenlijk kun je bijna het gehele jaar naar Koh Tao op vakantie gaan behalve in de maanden oktober, november en december. In deze maanden is het regenseizoen namelijk van kracht op Koh Tao. Vanaf januari gaat de zon gelukkig alweer schijnen en stijgen de temperaturen weer snel. De maand mei is altijd de warmste maand op Koh Tao met temperaturen van zo rond de 35 graden. Gelukkig is er op het eiland wel altijd een heerlijk verkoelende zeewind aanwezig. Na de maand juli dalen de temperaturen weer langzaam aan. Ben je dus niet een liefhebber van extreem warme temperaturen dan kan je het best in het begin van het jaar naar Koh Tao gaan.

Top 5 hotels

1. The Place Luxury Boutique Villas
2. The Rocks Villas
3. Woodlawn Villas
4. Koh Tao Heights Boutique Villas
5. Jamahkiri Resort & Spa

Top 5 activiteiten

1. Sai Nuan Beach
2. Monsoon Gym and Fight Club
3. Scubaduiken & snorkelen
4. Aow Leuk Bay
5. Ao Tanot

Top 5 restaurants

1. The Gallery Restaurant
2. Thaita Italian Restaurant
3. Taste of Home
4. Los Pollos Hermanos
5. Serenity Koh Tao