Koh Samui

Ten zuiden van Bangkok ligt op ongeveer 500 kilometer afstand het eiland Koh Samui. Het is op twee eilanden na het grootste eiland van Thailand. Koh Samui is een echte toeristenplaats, maar wel minder gezicht voor backpackers. Er zijn veel resorts aanwezig. De stranden liggen door de stroom aan middenklasse toeristen steeds voller. Hierdoor zijn de prijzen iets gestegen op het eiland. Toch kan er nog steeds volop genoten worden van het eiland op de minder bekende plekken. Het binnenland is totaal ongerept en heerlijk om rond te trekken. Van tropische regenwouden tot kokosplantage en watervallen. Het is een prachtig natuurgebied.

Het eiland maakt deel uit van een eilandengroep van meer dan 80 eilanden. Het meeste hiervan is onbewoond. Samen met Koh Pha Ngan, bekend van de Full Moon Party, en Koh Tao, bekend van de duiklocaties, is Koh Samui het belangrijkste punt voor toeristen. Het is een waar paradijs door de vele koraalriffen, witte zandstranden, prachtige baaien en helderblauw water.

uitgaan

De populairste plek op Koh Samui is het strand. Het is groot, gemakkelijk te bereiken en natuurlijk een prachtig aanzicht. Je kan hier behalve zwemmen ook duiken. Na de zonsondergang gaat het leven op strand gewoon verder. Het is dan dé locatie om uit te gaan en lekker te feesten. Dit kan goed op het Chaweng-strand.

Overnachten

Het is mogelijk om op Koh Samui te overnachten. In Bo Phut vind je veel rustige plekken om te verblijven. Tevens is het hier een stuk goedkoper dan in het Chaweng-gebied. In Chaweng vind je een kamer niet onder de tien euro. Als je toch aan het strand wilt overnachten, kun je het beste naar Lamai vertrekken. Hier heb je tussen de vijf en tien euro een kamer. Echter schieten de prijzen van juli tot augustus en december tot april omhoog. Dit is het hoogseizoen.

Een zonvakantie in Koh Samui

Voorheen was Koh Samui een locatie voor backpackers, maar tegenwoordig is hier verandering in gebracht. Je kan hier ook een heerlijke zonvakantie vieren. Hier is het eiland perfect voor. Of je nou wilt backpacken of op een zonvakantie, of een combinatie van beide, op dit eiland is het mogelijk. Er zijn genoeg reisbureaus die een reis naar Koh Samui aanbieden.

Koh Samui beschikt over een vliegveld. Er komen per dag veel vluchten naar en van de hoofdstad Bangkok. Dit is vanuit Nederland de beste vlucht. Andere steden zijn vanuit Koh Samui ook gemakkelijk te bereiken, zoals Kuala Lumpur, Hong Kong en Singapore.

Wil je liever niet vliegen naar het eiland, dan moet je de boot nemen. Dit kun je het beste doen vanuit Surat Thani. Deze bood brengt je voor vijf euro naar het eiland. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Bekijk ook eens het aanbod naar Koh Phangan. Deze reis duurt ongeveer een uur en kost ook vijf euro. Voor tien euro zijn er boten aanwezig die je naar Koh Tao brengen in 2,5 uur. Hier zijn veel duikfaciliteiten aanwezig.

Als je niet wilt vliegen moet je de boot nemen om Koh Samui te bereiken. De beste verbinding met het vaste, Thaise land is de veerboot vanaf Surat Thani. Deze boot brengt je voor 4 à 5 euro in ongeveer 2,5 uur naar het eiland. Een boottochtje naar het tevens populaire Koh Phangan duurt ongeveer drie kwartier. Daar betaal je 5 euro voor. Voor bijna de dubbele prijs neemt de boot je mee naar het duikeiland Koh Tao, in 2,5 uur. Meer tips hierover vind je in ons artikel over vervoer naar Koh Samui, inclusief tips voor het reizen van Bangkok naar Koh Samui.

Op het eiland vind je voor ieder budget accommodaties. Je hebt er luxe vijfsterrenhotels, maar ook budgethotelletjes en guesthouses. Aan het Amari Palm Reef Resort kun je lekker ontspannen aan het zwembad. De accommodaties zitten in het oosten en noordoosten van het eiland. Bij de stranden Lamai en Chaweng vind je accommodaties van verschillende prijsklassen.

Top 5 hotels

 1. Crystal Bay Yacht Club Beach Resort
 2. Eden Beach Bungalows
 3. Maenam Bay Resort
 4. Escape Beach Resort
 5. First Bungalow Beach Resort

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Wat Phra Yai
 2. Bo Phut
 3. Na Muang Watervallen
 4. Waat Khun Aram
 5. Nagal Parel kwekerij

Top 5 restaurants

 1. Full Moon
 2. Picasso
 3. Da Bardo Restaurant
 4. Aroma Boutique
 5. Lecker & Aroy

Aanbieding vakantie Koh Samui

Koh Samui 1 Koh Samui 2