Koh Samet

Koh Samet is een klein eiland in het oosten van de Golf van Thailand. Het is vooral een bekend eiland door de prachtige witte stranden, er is veel koraal en natuurlijk het kristalhelder water. Het eiland heeft maar liefst 14 stranden, het is beschermd als natuurgebied. Het eiland wordt steeds meer ontdekt, het wordt dus veel meer bezocht dan jaren geleden. Ook de Thaise mensen komen hier vaak, dit komt vooral omdat het dicht bij Bangkok ligt.

Bron: http://www.thailandparadise.com/koh-samet.htm

Bron: http://www.thailandparadise.com/koh-samet.htm

Klimaat

Op het eiland valt niet zoveel regen als in de rest van Oost-Thailand. Het regenseizoen heb je van mei tot en met september, maar ook dan valt er heel weinig regen. Toeristen worden wel altijd gewaarschuwd op zware regenbuien.

Bezienswaardigheden

Zonsondergang

Als je op vakantie bent in Koh Samet, dan moet je de zonsondergang echt een keer gezien hebben. Dit kan je het beste bekijken vanaf het zuidwestelijk deel van het eiland. Je hebt hier mooie locaties waar je heerlijk en rustig kan genieten van de prachtige zonsondergang.

Vuurshow

Iedere avond tussen 18.00 en 22.30 is er een vuurshow op het Hat Sai Kaew en Ao Hin Khok beach, dit is zeker een aanrader om een keer te kijken.

Bron: http://baasiej88.reismee.nl/fotos/41368/fotos-koh-samet/672283/

Bron: http://baasiej88.reismee.nl/fotos/41368/fotos-koh-samet/672283/

Stranden van Koh Samet

Koh Samet heeft veel kleine strandjes waar je heerlijk een dag kan genieten. Hieronder een aantal populaire en leuke strandjes.

Hat Sai Kaew

Je hebt verschillende stranden in Koh Samet, Hat Sai Kaew is één van de mooiste stranden op het eiland. Het wordt ook wel de Diaomd Beach genoemd, het strand is ongeveer 1 km

lang.

Ao Hin Khok

Bron: http://pda.vietbao.vn/Du-lich/Top-8-hon-dao-tuyet-dep-chua-bao-gio-het-hot-cua-du-lich-Thai-Lan/2147571212/256/

Bron: http://pda.vietbao.vn/Du-lich/Top-8-hon-dao-tuyet-dep-chua-bao-gio-het-hot-cua-du-lich-Thai-Lan/2147571212/256/

Dit strandje ligt naast het Hat Sai Kaew strand. De stranden worden gescheiden van elkaar door een aantal rotsen. Op één van deze rotsen staat een zeemeerminbeeld. Het is een klein strand waar monniken wonen.

Ao Pai

Dit is een strand waar je heen moet gaan als je van een goed feestje houd. Op het eiland vind je restaurantjes en barren waar mensen de hele nacht aan het dansen zijn. Ook kan je bungalows huren voor een nacht.

Ao Put Sa

Een rustige strand ideaal voor als je de drukte even zat bent. Je kunt hier heerlijk bijkomen en genieten van het mooie uitzicht. Als je dan nog een activiteit wil doen, kan dat ook hier. Op het eiland kan je namelijk heel goed snorkelen.

Uitgaan

Op het eiland heb je veel bars die erg gezellig zijn. Je hebt er zelfs een Nederlandse bar zitten namelijk Old Amsterdam. Verder zijn er niet echt grote clubs of grote feesten op het eiland.

Bereikbaarheid

Op zich is het niet eiland niet heel moeilijk te bereiken, het ligt namelijk drie uur rijden van Bangkok af.  vanaf het vliegveld in Bangkok kan je met bussen naar Rayong of naar Ban Phe. Als je naar Rayong gaat moet je nog met de taxi naar Ban Peh. In Ban Peh heb je namelijk de pieren. De bussen gaan de hele dag en nacht door dus lang wachten hoeft niet. Vanaf daar kan je een veerboot nemen naar het eiland Koh Samet. De boten varen tussen 8:00 uur in de ochtend tot 17:00 in de avond.

Het verblijf

Koh Samet is een druk bezochte eiland en dan vooral in het hoogseizoen. In deze periode zitten alle hotels vol en is het nog lastig om een slaap plek te vinden. Het voordeel van dit eiland is wel dat je voor elk budget wat kan vinden. Op Koh Samet heb je verschillende locaties waar je kunt slapen voor een lagere prijs. Dit zijn accommodaties die alleen over de basisbehoefte beschikken, en soms kan het voorkomen dat je de sanitair moet delen met andere gasten. Daarnaast heb je ook nog de middenklasse hotels die net iets luxer zijn als de low-budget hotels. De accommodaties liggen vaak op een betere locatie, zo zit je bijvoorbeeld veel dichter bij het hotel. En als laatst heb je nog de hele luxe hotels, dit is voor de gasten met een hoog budget. Vooral bij de westkant van het eiland heb je veel luxe resorts. Deze resorts zijn voorzien van meerdere restaurants, spa’s, zwembaden enz.

Bron: http://www.tripadvisor.nl/Hotels-g641720-Ko_Samet_Rayong_Province-Hotels.html

Bron: http://www.tripadvisor.nl/Hotels-g641720-Ko_Samet_Rayong_Province-Hotels.html