Koh Phi Phi

Op de eilandengroep Koh Phi Phi is er genoeg te doen. Je kunt rotsen beklimmen en duiken of snorkelen in de helderblauwe zee. Ben jij een liefhebber van een uitrustvakantie en heb je geen zin om te bewegen? Dat is geen punt in Koh Phi Phi. Er zijn schitterende stranden aanwezig op de eilanden.

De eilandengroep bestaat uit zes eilanden gelegen in de Andamanse Zee. Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee zijn de grootste eilanden. De groep bestaat uit de volgende eilanden:

  1. Koh Phi Phi Don
  2. Koh Phi Phi Leh
  3. Koh Bida Nok
  4. Koh Mai Phai
  5. Koh Yung
  6. Koh Bida Noi

Koh Phi Phi Don is het grootst van de eilandengroep en wordt druk bezocht. Hierna volgt het eiland Koh Phi Phi Lee. Dit eiland wordt ook druk bezocht door toeristen. De andere eilanden zijn in formaat niet zo groot. Ook de voorzieningen zijn er erg gering. Eigenlijk bestaan de andere eilanden alleen uit kalksteenrotsen.

Zoals eerder vermeld zijn de eilanden Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee erg populair als vakantiebestemming. Tevens vormen deze twee eilanden een nationaal natuurpark. De meest bezochte toeristenattracties zijn de prachtige kalkrotsen en vanuit de zee omhoog steken, de mooie tropische stranden en de helderblauwe zee. Voor duiken en snorkelen is het een topbestemming, maar vergeet hierbij niet tot rust te komen op de prachtige witte zandstranden en baaien.

Ongeveer twintig jaar geleden waren de Koh Phi Phi-eilanden. Vanaf de jaren ’90 is het toerisme hier enorm gestegen. Er komen dagelijks duizenden toeristen af op de eilanden, meestal vanuit Krabi of Phuket.

Maya Beach

Maya Beach ligt op Koh Phi Phi Leh. Het is een erg mooie baai dat aan verschillende kanten beschut wordt door torenhoge rotsen. Het strand heeft zijn bekendheid te danken aan de film The Beach met DiCaprio. Deze film heeft voor een grote stroom van toeristen gezorgd. Het zand is prachtig wit, het water is helder en blauw en tijdens het zwemmen kom je de mooiste vissen tegen. Echter kan het strand alleen vanaf november tot en met april bezocht worden. Voor en na deze maanden wordt het strand overspoelt met golven en is het te gevaarlijk om te bezoeken.

Tonsay Bay

De baai van Tonsay heeft een zeer lang strand van zo’n 2 kilometer. Dit lange strand ligt aan een zeer belangrijk dorp van het Koh Phi Phi Don-eiland, genaamd Tonsay Village. Het strand is wit en de temperatuur van zee is erg lekker. De baai is erg populair bij toeristen die van strand, zon en zee houden en ervan willen genieten. Het is met deze reden een druk strand vol met toeristen.

Loh Samah Bay

Op Koh Phi Phi Leh ligt een baai met de naam Loh Samah Bay. Dit staat bekend doordat het een van de mooiste stranden van Thailand in bezit heeft. Het maakt zelfs kans tot benoeming van een van de mooiste stranden ter wereld. Een strand dat je niet mag overslaan!

Bamboo Island

Het Bamboo Island is een eiland dat ongeveer 5 kilometer verwijderd is van Koh Phi Phi Don. Het is een zeer klein eiland, ongeveer 500 meter breed. Echter is het aanzicht prachtig. Er liggen mooie stranden aan de gehele kust van het eiland. Het eiland wordt vooral bezocht om te snorkelen, omdat het water erg ondiep is.

Loh Dalum

In de buurt van de baai van Tonsay ligt Loh Dalum. Dit is een strand waar het beduidend rustiger is dan bij de baai van Tonsay. Het is een waar paradijs waarop je heerlijk kunt relaxen en bijkomen van je zware feestnachten. Het strand is uiteraard een wit zandstrand. Het uitgaansgebied in de buurt van dit strand is rustiger dan in de rest van de eilanden.