Koh Phangan

Koh Phangan is een tropisch eiland gelegen in het zuidoosten van Thailand. Het eiland staat wereldwijd bekend als een ideale bestemming voor backpacktoeristen vanwege de mooie stranden en de knallende Full Moon party’s. Koh Phangan is best een groot eiland met een oppervlakte van 168 km² en zo’n twaalf duizend vaste eilandbewoners.

Full Moon party

Koh Phangan staat dus vooral bekend om de waanzinnige Full Moon Party’s die hier op het eiland worden gehouden. Jaarlijks bezoeken duizenden backpackers deze feesten maar het grappige is dat het ooit eigenlijk als een heel klein feest is begonnen. In 1985 waren een groep backpackers namelijk aan het genieten van de volle maan vanaf het strand van Koh Phangan. In een spontane bui besloten de backpackers een feestje te bouwen op dit strand. Nu twintig jaar later is de Full Moon party uitgegroeid tot een party waar DJ’s uit binnen en buitenland voor staan te dringen om op te draaien. De Full Moon party’s op dit eiland worden gezien als de ultieme party’s waar eigenlijk iedereen is geweest moet zijn. Je kunt er genieten van meerdere muziekgenres zoals bijvoorbeeld House en Techno maar ook Reggae en R&B. Tijdens de Full Moon party’s zijn de meeste feestgangers beschilderd in fluoriderende verf wat een waanzinnig gezicht is. Je kunt tijdens de Full Moon Party’s buckets kopen in allerlei formaten die gevuld zijn met sterke drank en ijs. Daarnaast zorgen vuurspuwers en bijvoorbeeld jongleurs voor nog meer vermaak op het strand. Pas wel op voor mensen die je drugs willen verkopen tijdens deze feesten. De drugs kan of vervuild zijn of het zijn undercover politieagenten. De straffen in Thailand met betrekking tot drugs zijn erg hoog. Voor de rest moet je vooral erg gaan genieten van het feest en de hele nacht door dansen en drinken!

bron: http://www.rayachic.com/announcments/lets-rock-full-moon-party-check-special-package/

bron: http://www.rayachic.com/announcments/lets-rock-full-moon-party-check-special-package/

Het klimaat

Koh Phangan kent een subtropisch klimaat en daardoor is het hier vaak heerlijk weer. De temperaturen liggen over het gehele jaar gezien gemiddeld zo tussen de 23 en 30 graden Celsius. December tot en met maart is de beste tijd om naar Koh Phangan te reizen. In deze tijd van het jaar staat het water namelijk hoog waardoor je bijna overal op het eiland kan zwemmen. In april, mei en het begin van juni is het erg warm op Koh Phangan met temperaturen van zo rond de 35 graden Celsius. Vanaf halverwege juni tot en met november is het regenseizoen van kracht op Koh Phangan waardoor dit ook geen ideale periode is om hierheen te reizen.

bron: http://www.thailanddirect.nl/nieuws/

bron: http://www.thailanddirect.nl/nieuws/

Duiken op Koh Phangan

Buiten de wereldbekende Full Moon party’s van Koh Phangan zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te doen op dit schitterende eiland. Duiken of snorkelen is bijvoorbeeld ook erg goed mogelijk op dit eiland. Het water is namelijk vrij helder en de fauna en flora erin zijn schitterend. Je hoeft echt geen gevorderde duiker te zijn om hier te gaan duiken want op het eiland zijn ook erg veel duikscholen te vinden. Hier kun je een internationaal duikbrevet halen en daarnaast ook bijvoorbeeld je uitrusting huren. Ben je dus van plan om naar dit eiland te gaan voor een Full Moon party boek dan een paar dagen eerder en ga genieten van de mooie onderwater wereld rondom dit eiland!

Overnachten op Koh Phangan

Op Koh Phangan kan je voor een prima prijs overnachten. Zoals overal in Thailand kun je zelf kiezen in wat voor prijsklasse je wilt slapen. Er zijn op Koh Phangan al goede kamers te boeken voor zo’n 10 tot 15 euro per nacht. Het moet wel gezegd worden dat de prijzen van de accommodaties rondom Haad Rin op het eiland duurder zijn. Heb je dus een iets ruimer budget dan kun je natuurlijk ook een kamer boeken in een schitterend resort op dit eiland. Op de meeste eilanden in Thailand kun je ter plekke gewoon een kamer boeken maar het is bij een bezoek aan Koh Phangan toch aan te raden om dit voor vertrek al te doen. Zeker in de periode rondom de Full Moon party’s is het erg lastig om nog ter plekke een kamer te boeken voor een schappelijke prijs.

bron: http://kohphanganmap.com/than-sadet

bron: http://kohphanganmap.com/than-sadet

Top 5 hotels

1. Le Divine Comedie
2. Buri Rasa Koh Phangan
3. The COAST Resort – Koh Phangan
4. Anantara Rasananda Koh Phangan Villa Resort & Spa
5. Santhiya Koh Phangan Resort & Spa

Top 5 activiteiten

1. Kite Boarding Asia – Koh Phangan
2. Kobra Muay Thai Boxing Stadium
3. Scubaduiken & snorkelen
4. Diamond Muay Thai
5. Thong Nai Pan Noi

Top 5 restaurants

1. Fisherman’s Restaurant & Bar
2. The Holy Grill
3. Sweet Shell
4. Beachlounge – Thong Sala
5. Jumpahom Restaurant