Koh Mak

Thailand - Koh Mak 3

Bron: http://www.kohmakguide.com/wp-content/uploads/2011/01/kohmak.jpg

 

Wanneer je denkt aan prachtige stranden en lekker en vaak ook warm weer dan ben je snel geneigd om te denken aan landen als Spanje of andere landen aan de middellandse zee. Dat is niet vreemd, veel van die landen ontvangen veel inkomsten uit toerisme en zijn ook al ontzettend ontwikkeld op het gebied van toerisme. De infrastructuur is namelijk uitstekend en er zijn vaak genoeg restaurantjes te vinden.

Maar sinds een tijdje geleden begon Thailand ook een steeds populairdere toeristische locatie te worden. Het heeft namelijk zo enorm veel te bieden. Je hebt een land te ontdekken dat meer dan tien keer zo groot is als Nederland en ook nog eens zijn eigen eilanden heeft.

De Thaise eilanden zijn niet bepaald klein. De eilanden worden onderverdeeld in drie groepen. Tussen de eilanden zitten ook grote verschillen. Als je een toeristische locatie zoekt dan maakt je keuze van eiland veel uit. Je hebt eilanden die gedomineerd worden met stranden, maar ook eilanden die meer een combinatie tussen hoge bergen en dichte jungle hebben. Elk eiland weer geweldig om te ervaren op zijn eigen manier.

Het eiland Koh Mak, wordt ook vaak als Ko Mak geschreven, staat echt bekent om zijn stranden. Het eiland Koh Mak heeft een van de top tien stranden van heel de wereld. Een strand liefhebber zou Koh Mak dus niet mogen overslaan.

Koh Mak – Locatie, route en infrastructuur

De eilanden van Thailand liggen bijna allemaal in groepen bij elkaar. Koh Mak is geen uitzondering. Die ligt slechts een paar kilometer van het drukbezochte Koh Chang vandaan. Koh Mak ligt in het National Marine Park. Koh Mak ligt 35 kilometer vanaf het vasteland van Thailand.

Op het eiland zelf is geen openbaar vervoer. Dit is omdat het eiland hiervoor simpelweg te klein is. Je kunt wel vanaf de verschillende pieren opgehaald worden door auto’s van de verschillende resorts op het eiland. Op het eiland is het populairste om te reizen met de fiets of scooter. Deze kun je op het eiland huren.

Je bereikt Koh Mak via het vissersdorpje Ao Ban Bao op Koh Chang. Daar vertrekt iedere ochtend om 8:30 een boot die onder andere stop bij Koh Mak. Om Koh Chang te bereiken kunt u vanaf Bangkok een vlucht nemen van ongeveer veertig minuten naar Trat. Vanaf Trat neemt u vervolgens de boot naar de eilanden groep waar Koh Chang en Koh Mak liggen.

Koh Mak – Geschiedenis

Het eiland kent nog slechts een korte geschiedenis, zelf is het eiland ook nog best jong. De eerste bewoner was er pas rond 1870. Hij startte hier een kokosnoten plantage. Voor een lange tijd was dit het belangrijkste export product voor het eiland. Na een korte periode werd de plantage doorverkocht aan Luang Prompakdii die nog steeds de eigenaar is van de plantage en het land waar het op staat.

Het eiland werd pas op toerisme voorbereid in 1974. Toen werd het pas ontdekt door de Westerse toerist. Rond 1974 startte de bouw van veel infrastructuur en telecommunicatie. In 1987 werden de eerste stranden vrij gemaakt en ontstonden er resorts.

Thailand - Koh Mak 1

Bron: http://imgur.com/a/WRxc8

Koh Mak – Natuur en omgeving

Het meest belangrijke onderwerp voor Koh Mak, de natuur. Het eiland zelf heeft slechts een oppervlakte van 16 vierkante kilometer. Koh Mak is een tropisch eiland met prachtige witte stranden en verbluffende blauwe wateren. Het eiland was voor een lange tijd nogal geheim gebleven voor toeristen. Dat heeft ervoor gezorgd dat er altijd een rustige sfeer op het eiland hangt iets wat je niet vaak meer tegen komt op de tropische toeristische eilanden van tegenwoordig. Op het eiland wonen slechts 600 mensen.

Het eiland is vol gegroeid met duizenden palm bomen. Daarnaast kun je er ook gewoon een boeddhist tempel vinden, kent het meerdere vissersdorpjes, gezondheidscentrum, een basisschool, enkele winkels en restaurantjes. De meeste menselijke bebouwing die je hier op het eiland zult aantreffen zijn de resorts en de infrastructuur. Door de bijna onaangetaste en prachtige natuur is het eiland daarom ontzettend populair geworden voor film makers die graag zoeken naar een tropisch eiland. Natuurlijk helpt het ook mee dat Koh Mak in de top tien ranglijst van mooiste stranden ter wereld staat door het Britse blad Sunday Times.

Het populairste strand op Koh Mak is Ao Kao Beach dat aan de zuidwest kant ligt van Koh Mak. Maar je kunt natuurlijk nog veel andere dingen doen dan de hele dag op het strand liggen.

Koh Mak – Activiteiten

Hoewel het meest populaire van Koh Mak de stranden zijn is het ook uitermate geschikt om er te wandelen. Er is een duik school waar je kan leren duiken en snorkelen, je kunt er windsurfen, fietsen en kook worpshops bijwonen.

Koh Mak – Resorts

Op Koh Mak is veel aanbod in verschillende resorts. Groot en klein. Je kunt bijvoorbeeld in een bungalow overnachten, maar het kan ook wat ruimer en luxer. Enkele voorbeelden zijn:

  • Bann Makok
  • Soneva Kiri
  • Plubpla Koh Mak
  • Good Time Resort