Koh Kood

Koh Kood is een tropische eiland in Thailand, één van de weinige eilanden die een echte bounty eiland vakantiegevoel kan bieden. Wij als Nederlanders hebben af en toe best wat moeite om de Thaise namen uit te spreken, daarom wordt dit door ons ook wel vaak ko kut genoemd. Dit klinkt natuurlijk niet zo aantrekkelijk, maar het is wel makkelijker om te onthouden. Koh Kood is een eiland van 23 km lang en 9 km breed, er wonen op dit moment 1700 inwoners op het eiland. Er zijn slechts 6 rijtjes met huizen die zich zelf een dropje mogen noemen.

Over het eiland

Bron http://www.remotelands.com/destination/thailand_73_Koh-Kood

Bron http://www.remotelands.com/destination/thailand_73_Koh-Kood

Het eiland Koh Kood ligt ongeveer 330 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok, En het maakt tegenwoordig geen onderdeel meer uit van Koh Chang national park. Het voordeel aan dit eiland is dat er regels en beperkingen zijn voor het bouwen en natuurbehoud op Koh Kood. Thailand heeft veel eilanden die erg toeristisch zijn, en dit is natuurlijk logisch door de mooie eiland. Maar de eiland wordt er niet beter van, en door die bepaalde regels wordt Koh Kood waarschijnlijk op korte termijn geen overvolle toeristen bestemming. In 2010 is er een aanleg van een smalle verharde weg gekomen, nou klinkt dit niet zo bijzonder maar dit maakt het mogelijk om van het vissersdropje A0 Salat in het noordoosten van Koh Kood met een voertuig tot het verre Ao Yai aan de zuidoostkant van het eiland te komen. Deze reis gaat via de westkust waar je de indrukwekkende witte zandstranden ziet en de meest mooiste resorts op Ko Kood. Voor de gasten is dit een groot voordeel, omdat het altijd erg lastig was om aan de westkust aan te leggen.

Overnachten op Koh Kood

Koh Kood is qua overnachten best duur, je hebt namelijk veel resorts op het eiland. Resorts zijn heerlijk om je vakantie te houden maar per nacht vragen ze tussen de 2.000 tot 7.000 back en dat is dan in het laagseizoen. Als je toch iets goedkopers zoekt heb je keuze uit bungalows. Deze zitten alleen niet rechtstreeks aan het strand en dat vinden de meeste vaak wel jammer.

Away Koh Kood resort

Bron: http://awayresorts.com/away-resorts-koh-kood/gallery/

Bron: http://awayresorts.com/away-resorts-koh-kood/gallery/

Een resort dat op een goede locatie ligt voor reizigers met een interesse in bezichtiging van bezienswaardigheden, romantiek en standen. Het is een 4 sterren hotel dat elk jaar weer erg vol zit.

Peter Pan Resort

Een goede accommodatie voor een toerist of als je op zaken reis bent. Je zit in een prachtige omgeving vlak bij Nam Luek Pier, Palm Beach en Khlong Chao. Een heerlijk onstpannen verblijf heb je hier zeker. Geniet van een zwembad of van een heerlijke massage.

Captain Hook Resort

Een ideale plek gelegen in Laem Pong Lak Uan, dit is een van de populairste buurten van de stad. De belangrijkste delen van de buurt liggen vlak bij het hotel en als gast krijg je overal toegang op van wat de stad te bieden heeft.

The beach Natrual Resort Koh Kood

Bron: http://www.unohouse.com/main.asp?hotel=1&hotel_id=1160

Bron: http://www.unohouse.com/main.asp?hotel=1&hotel_id=1160

Een goede slaapplek om de levendige stad te ontdekken. De bezoekers hoeven zich niet te vervelen. Je kunt namelijk Neverland Beach, Siam Beach of Ngam Kho bezoeken, dit ligt vlak bij het resort. Ookl heeft het resort een privéstrand en je kunt er heel goed duiken.

Siam Beach Resort

Dit is een resort die bungalows aan het strand heeft. Het is lastig om een betaalbare slaapplek te vinden op het eiland. Als je er naar opzoek bent dan is dit een goede optie, zeker als je aan het strand wil slapen.