Koh Chang

Thailand - Koh Chang

Koh Chang. Bron: http://www.wya-thailandyoga.com/images/editor/Iy3.jpg 

Thailand kent meerdere eilanden, het eiland Koh Chang kent van alle eilanden nog sterk de Thaise cultuur. Daarnaast is het helemaal niet zo druk als de andere Thaise eilanden en kent Koh Chang ook nog veel echte Thaise bewoners. Koh Chang is een gigantisch eiland. Misschien zijn de stranden niet zo indrukwekkend als Phi Phi, maar zijn nog steeds prachtig. Daarnaast bied het iets wat vele andere eilanden niet kunnen evenaren, bergen die dicht begroeid zijn met bossen, ideaal voor wandeltochten en om indrukwekkende watervallen te zien. Daarnaast is er ook een kans dat je wilde olifanten te zien krijgt.

Bereikbaarheid

Het eiland Koh Chang ligt in de provincie Trat van Thailand. Je kunt bijvoorbeeld met het vliegtuig landen in de provincie Trat. Soms zal er dan via Bangkok gevlogen moeten worden. Ook kan er vanaf Bangkok naar Trat met de bus worden gereisd. Als u ervoor kiest met de bus te rijden dan heeft u nog de keuze voor een mini prive bus of een normale bus. Om de eilanden, waaronder Koh Chang, te kunnen bereiken vanaf Trat kun je gebruik maken van de bootdienst. In Bangkok kan ook gebruikt gemaakt worden van Uber, je bent dus niet afhankelijk van de lokale taxi diensten.

Stranden

Whate Sand Beach. Bron: http://www.welovekohchangisland.com/wp-content/uploads/2015/02/218_white-sand-beach-2.jpg

De stranden van Koh Chang liggen voornamelijk op het westelijke gedeelte van het eiland. Op het westelijke deel bevinden zich de meeste onderkomens en kent het meeste nachtleven. Het meest populaire strand op Koh Chang is White Sands Beach. White Sands Beach is het langste strand op Koh Chang. Het heeft het meest uitgebreide nachtleven waaronder: strand bars, jazz clubs en nachtclubs. Het strand kent veel hutjes en houten bungalows. Daarnaast kent het eiland ook een boel luxere suites en duplex kamers. Hier kun je dus genieten van alle luxe die je thuis ook hebt zoals: airconditioning, televisie, zwembad, badkamers en sauna.

Koh Chang kent ook nog andere stranden, namelijk het Klong Prao strand. Dit strand is net wat veiliger om in te zwemmen en kent een mooi landschap. Op het Kai Bae strand kunt u kanoën, kajakken en duiken.

Klimaat

Het meest opmerkelijke van Koh Chang en heel Thailand zijn de moessons. Het weer is de laatste jaren op Koh Chang sterk verbeterd. Normaal kon je tussen 15 Mei en 15 Oktober constante regenbuien verwachten. De laatste jaren valt er eigenlijk nog alleen in September veel regen. Hierdoor zijn Juli en Augustus net zo mooi als landen in Zuid-Europa. In de maanden Juli en Augustus zijn de stranden nog steeds erg leeg en mensen beweren om die reden dat de maanden Juli en Augustus de beste maanden zijn om naar Koh Chang te vertrekken. Als je voor de rust naar Koh Chang komt moet je daarom tijdens de zomermaanden van Nederland vertrekken naar Koh Chang.

Activiteiten

Koh Chang is een groot eiland met nog 217 vierkante kilometer van onaangetast binnenland met bossen of jungle. Het is daarom een groot avontuur om op Koh Chang erop uit te trekken. Het is populair om hier te backpacken. Je kunt van het landschap genieten tijdens het wandelen maar kan ook genieten van de allerlei soorten dieren die hier te vinden zijn op het eiland. Zo zijn er soms dolfijnen te zien aan de zuidoostelijke kust.

Tijdens het wandelen is de kans groot dat u een van de grote watervallen tegen komt op het eiland Koh Chang. Aan de westkust kom je als eerste Jow Laem tegen. Wanneer u Jow Laem bezoekt kunt u ook gelijk de olifanten kampen bezoeken die hier niet ver uit de buurt van liggen. Deze zijn 500 meter voor de ingang van de waterval te vinden. Jow Laem kun je het makkelijkste bereiken vanaf het dorpje Klong Son. Vervolgens moet je de weg land inwaarts nemen.

Ook kun je je hier vermaken als je een beetje houd van avontuur, slingeren en klimmen. Het klinkt misschien vreemd, maar door een groep Franse experts op het gebied van klimsport is het Treetop adventure park ontstaan. Na de veiligheidscheck kun je gaan ziplijnen, klimmen en slingeren door het bos. Het Treetop park won in 2010 de ‘award of outstanding performance for recreational attraction for adventure’.

Als laatste zijn er veel plekken en mogelijkheden om rond Koh Chang te kajakken en je kunt ook per kajak de omringende eilanden bereiken. Dit kun je alleen of met z’n twee doen. De jakaj kun je huren vanaf bijna elk resort.

Koh Chang is vooral een eiland voor de avonturier, ontdekker en natuurliefhebber. Hoewel Koh Chang veel luxe resorts en prachtige stranden kent is het vooral gericht op de mensen die graag op pad gaan en durven vies te worden. Maar, Koh Chang is ook een plek van rust. Vooral wanneer je tijdens de zomermaanden hier in Nederland naar Koh Chang vertrekt is het daar ontzettend rustig. Je kunt overal hangen, zitten of liggen. De hangmat hangt al voor je klaar.