Khorat

Nakhon Ratchasima is een van de vier grote steden van Isan, Thailand. De stad is algemeen bekend als Khorat, een verkorte vorm van de naam. Khorat ligt aan de westelijke rand van het Khoratplateau. Historisch gezien was het ooit de grens tussen Lao en Siamese territorium. Het is de poort naar het Lao-sprekende noordoosten (Isan). Khorat had in 2010 een bevolking van 142.645.

Khorat

Khorat

Economie

De economie van Khorat is van oudsher sterk afhankelijk van de landbouw. Het staat bekend als een verwerkingscentrum voor de productie van rijst, tapioca en suiker voor Isa. De regio Isan is goed voor de helft van de Thaise export van die grondstoffen. Deze drie grondstoffen bieden werk voor 700.000 Isaanse families. Khorat is ook een van de twee locaties in Thailand die diskdrives fabriceert voor Seagate Technology, met 12.100 werknemers in Khorat.

Khorat is het commerciële centrum geworden, niet alleen voor Isan, maar ook voor naburig Cambodja en Laos. Alle drie de grootste in Bangkok gevestigde warenhuisketens hebben geïnvesteerd in grote winkels in de stad, die sinds eind 2017 een miljoen vierkante meter winkelruimte hebben.

 

Klimaat

Er zijn over het algemeen drie seizoenen in de regio: Heet (februari tot en met mei), regenachtig (mei tot en met oktober) en koud (oktober tot en met februari). In het koude seizoen daalt de minimumtemperatuur in Khorat tot ongeveer 18 graden Celsius en in landelijke gebieden tot ongeveer 12 graden Celsius. In januari is het gemiddeld het droogst met een gemiddelde regenval van 2,7 millimeter. De natste maand is bij uitstek september. In die maand valt gemiddeld 228,3 millimeter regen.

khorat2

Transport

De luchthaven Nakhon Ratchasima ligt 26 kilometer ten oosten van de stad. Er zijn geen geregelde luchtdiensten vanaf de luchthaven.

Khorat ligt aan de noordoostelijke spoorlijn en verbindt Bangkok met Ubon Ratchathani en Non Khai. Er zijn twee belangrijke treinstations in de stad: het treinstation Nakhon Ratchasima op Mukkhamontri Road en het treinstation Thanon Chira Junction aan de Watcharasarit Road.

In de buurt van de stad loopt Mittraphap Road (Thailand Route 2). Een nieuwe snelweg die Khorat met Bangkok verbindt, zal de reistijd op de 250 kilometer lange reis terugbrengen tot iets meer dan twee uur.

 

Bezienswaardigheden

Prasat Hin Phimai (Phimai Historical Park)

Het historische park Phimai beschermt een van de belangrijkste Khmer-tempels van Thailand. Het ligt in de stad Phimai, provincie Nakhon Ratchasima. De tempel markeert het ene uiteinde van de oude Khmer-snelweg van Angkor. De meeste gebouwen zijn van de late 11e tot de late 12e eeuw gebouwd in de stijl van Baphuon, Bayon en Angkor Wat. Hoewel de Khmer in die tijd hindoe was, werd de tempel gebouwd als een boeddhistische tempel aangezien de bewoners van het Khorat-gebied al vanaf de 7e eeuw boeddhisten waren geweest.

 

Prasat Hin Phimai

Prasat Hin Phimai

Thao Suranaree Monument

Thao Suranari (1772 – 1852) is de heldin van de stad Khorat. Zij was de vrouw van de regeringsraadsman. Een leger bestaande uit de lokale bevolking werd door Thao Suranari in 1826 verzameld, toen de koning van Viantiane (Anouvong) een invasie pleegde. Hoe ze dit leger precies verslagen heeft is onduidelijk, maar de algemeen aanvaarde versie is dat Thao Suranari om messen vroeg toen de troepen de vrouwen dwongen eten voor hen te maken. Ze gaf deze messen vervolgens aan de gevangengenomen mannen die de troepen daar ’s nachts mee verrasten. De toenmalige koning van Thailand gaf haar de titel Thao Suranari als erkenning van haar moed. Standbeelden van Thao Suranari worden sindsdien aanbeden om om haar hulp te vragen.

 

Thao Suranaree Monument in Khorat

Thao Suranaree Monument in Khorat

 

Top 5 hotels in Khorat

  1. Romyen Garden Place
  2. Kantary Hotel Korat
  3. The Imperial Hotel and Concention Centre Korat
  4. Sima Thani Hotel
  5. Santosha Health & Lifestyle Resort

Top 5 Restaurants in Khorat

  1. Chez Andy Swiss Restaurant & Steak House
  2. Banmaichaynam
  3. Suan Muang Porn Restaurant
  4. Class Café
  5. The Great Hornbill Grill & Restaurant

 

Vakanties

Vakanties

Vakanties