Tips en ideeën

Khao Yai National Park

Khao Yai National Park 1.00/5 (20.00%) 3 votes

In Thailand vind je veel mooie bezienswaardigheden. Je hebt er veel natuurparken waar je je ogen uit kijkt. Een van de meest aantrekkelijke parken om te bezoeken is het oudste natuurpark van Thailand, Khao Yai Nationaal Park. Dit park is een jungle van ruim 2000 vierkante kilometer groot. Het is niet moeilijk om dit park aan je reis toe te voegen, want het heeft een gunstige ligging vlak naast Bangkok. Wat je allemaal in dit natuurpark kunt beleven lees je hier!

great hornbill

Khao Yai National Park staat vooral bekend om zijn wildlife, watervallen en zijn beroemde hikes. Wat wij aanraden is om een jungle tour te maken door het Khao Yai National Park. Met een jeep rijd je door de jungle heen en kom je indrukwekkende dingen tegen.Je hebt zelfs de keuze voor een tweedaagse tour door de jungle met een overnachting in Pak Chong. Tijdens de tour rijd je dus rond in een jeep, maar je zult ook meerdere keren je eigen benen moeten gebruiken. In het natuurpark zijn namelijk prachtige hike routes waar je de tofste dingen tegenkomt. Je kunt zwemmen, dieren spotten en prachtige viewpoints bezichtigen. Als je een beetje geluk hebt kun je zelfs olifanten tegenkomen! In het park vind je ook een hele bijzondere vogel, The Great Hornbill. Dit is een dubbelhoornige neushoornvogel met een spanwijdte van ruim anderhalve meter. Met een verrekijker kun je deze vogel goed van dichtbij bekijken.

Een van de hoogtepunten van het Khao Yai National Park zijn de vleermuisgrotten. Deze grotten zijn erg bijzonder om te bezoeken. Wanneer je deze grotten bezoekt word je overdonderd door een ammoniakgeur, prachtige rotsen en fladderende vleugels. Er leven hier overdag honderden of misschien wel duizenden vleermuizen. Als de zon ondergaat komen ze massaal naar buiten om opzoek te gaan naar insecten. Het is een prachtig gezicht om te zien, want de vleermuizen vormen een langgerekt lint. Helaas worden er altijd een paar vleermuizen gepakt door de roofvogels die op de loer liggen.

trekking_thailand

In het park vind je ook veel indrukkwekkende watervallen. Misschien herken je de waterval uit de film The Beach met Leonardo de Caprio. In de film springt Leonardo diCpario van de bekende Namtok Heo Suwat waterval af. Zelf mag je niet van deze waterval afspringen omdat dit te veel risico’s met zich meebrengt. Je kunt de waterval wel volledig van de onder en bovenkant bekijken. Er zijn verschillende paden die naar de waterval lopen waardoor je hem vanuit veel oogpunten kunt bekijken.

Waar je goed op moet letten is dat je dichte kleding draagt tijdens je bezoek aan het natuurpark. Naast de wilde dieren zijn er namelijk ook veel kleurrijke insecten in het park waar je voor uit moet kijken. Draag lange mouwen en een lange broek. Wanneer je Khao Yai National Park bezoekt in het regenseizoen moet je zelfs speciale sokken dragen. Dit is om jezelf te beschermen tegen ongewenste indringers. We hebben het hier vooral over bloedzuigers. Deze vieze kleine beestjes klampen zich stevig vast aan mensen. Zorg dus echt dat alles bedekt is en houd elkaar goed in de gaten, want een bloedzuiger is geen pretje. Gelukkig is er wel een gids die verstand heeft van deze beestjes en ook weet hoe ze onschadelijk gemaakt moeten worden.

 

 

Comments are closed.