Khao Lak

Khao Lak, een prachtige plaats die volledig in het teken staat van genieten. Khao Lak is een strandplaats in de provincie Phang Nga in Thailand. Deze plaats is werkelijk sprookjesachtig. De prachtige blauwe zee, de mooie groene natuur en de parelwitte stranden. Deze plaats overtreft uw mooiste dromen en geeft u de kans om écht even weg te zijn en volledig te genieten. Een zeer rustige plaats waar u het drukke leven (en het drukke toerisme) even kunt ontvluchten.

Bron: http://freedom2relax.com/images

Bron: http://freedom2relax.com/images

 

De provincie Phang Nga in Thailand staat bekend om haar prachtige landschap, mooie baaien en eilanden met geweldige parken en attracties. Khao Lak is één van die prachtige plaatsen. Khao Lak staat bekend als de mooiste kustlijn van deze provincie.
Khao Lak heeft een moeilijke tijd achter de rug. Zij is al jaren een drukbezochte plaats voor toeristen, maar in 2004 is er een hoop verwoest met de tsunami die het land treiterde. De vele prachtige hotels die aan deze kust lagen waren met de ramp verwoest.
Khao Lak is na deze verwoestingen weer volledig hersteld. De prachtig hotels en resorts zijn nog mooier geworden en de plek is nog steeds een prachtige vakantie bestemming. Khao Lak is een plaats met een verhaal en haar schoonheid blijft onevennaarbaar.

 

Stranden van Khao Lak
Khao Lak staat zoals al eerder verteld bekend om haar prachtige kustlijn. Er zijn in deze plaats vele verschillende stranden. Aan elk van deze stranden zijn resorts en hotels gebouwd. Wanneer u dus overnacht in deze hotels of resorts wordt u bijna wakker op het strand. Hieronder staan verschillende stranden beschreven die Khao Lak te vinden zijn.

Khaolak sunset beach
Khaolak sunset beach is één van de bekendste stranden van Khao Lak. Vanaf de hoofdweg is dit strand erg goed te bereiken. Het parelwitte strand en de prachtige blauwe zee lachen u toe wanneer u richting dit strand rijdt. Aan dit strand staan verschillende hotels en resorts. Vanaf de weg zijn deze goed te bereiken, maar de verdere faciliteiten liggen meer tegen het strand aan. Dat is ook het mooie van Khao Lak, er is zoveel rekening gehouden met de rust van de toerist. Wanneer u als toerist verblijft in één van deze resorts zult u merken dat het lijkt of u in een paradijs bent. Vanaf het prachtige hotel loopt u meteen het strand op. Het heerlijke eten en de ontspannen sfeer geven u een écht vakantie gevoel.

Bron: http://khaolak.com/test-food-sunset/

Bron: http://khaolak.com/test-food-sunset/


Bangsak Beach
Bangsak Beach, een prachtig strand met vele faciliteiten. Aan dit strand ligt namelijk een promenade met vele heerlijke restaurants en barretjes. U kunt hier dus een dag ontspannen en tussendoor een lekker hapje eten op de promenade. Daarnaast kunt u ook op de promenade wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Dit strand is dus echt geschikt als ‘een dagje uit’.

Schermafbeelding 2015-11-25 om 16.08.28

Bangniang Beach
Het dorp Bang Niang heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Er zijn vele restaurants en winkels gekomen die de mogelijkheden van de toerist enorm uitbreiden. Aan het strand Bangniang Beach zijn ook vele restaurantjes gelegen. Daarnaast liggen aan de zijkant van het strand mooie resorts, u loopt vanuit deze resorts direct het strand op. Bangniang Beach is echt een strand waar u kunt ontspannen. Er zijn gezellige strandbarretjes en er zijn zelfs een aantal massage salons.

Zoals al eerder gezegd staat Khao Lak echt bekend om haar prachtige kustlijn. Vele stranden vormen samen deze prachtige kustlijn. Enkele van deze stranden zijn hierboven beschreven. Sommige stranden zijn wat eenvoudiger, anderen wat uitgebreider. Naast bovenstaande stranden kunt u ook naar Nang-Thong Beach, Khuk-khak beach, Pakweep Beach of Pakarang Beach.
Ziet u er ook al zo naar uit om heerlijk te ontspannen op één van deze prachtige stranden?

 

Activiteiten en faciliteiten
In en rondom Khao Lak zijn vele activiteiten te beleven. Buiten de prachtige faciliteiten die vele resorts bieden kunt u ook vele andere activiteiten beleven. Veel van deze activiteiten hebben te maken met het ontdekken van de prachtige natuur en vegetatie die Khao Lak u te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld snorkelen en duiken in de zee. U zult vele prachtige vissen ontdekken en daarnaast zal het kleurrijke koraal u ook niet ontgaan. Het duiken en snorkelen gebeurt meestal op Similan Island, Phiphi Island, Surin Island of Tachai Island. U kunt vanaf uw verblijfsplaats met de boot naar deze plekken worden vervoert. Het zal een adembenemende ervaring worden, dat kan ik u verzekeren.

Bron: http://khaolak.com/elephant-trekking/

Bron: http://khaolak.com/elephant-trekking/

Naast het onderwaterparadijs is het binnenland van Thailand ook prachtig. In Khao Lak kunt u deze prachtige natuur ontdekken zittend op een olifant. Een geweldige ervaring die u nooit zult vergeten. Naast de olifant kunt u ook per boot de prachtige natuur van Khao Lak ontdekken. U zult, vervoert op kleine lokale boot, bijzondere verborgen plekken ontdekken. U zult prachtige diersoorten zien, dieren die u misschien nooit eerder hebt gezien. U wordt met beide tochten echt meegesleept in ‘leven’ van Thailand. U bent op dat moment niet langer toerist, maar een deel van deze adembenemende natuur.

U kunt in en rondom Khao Lak ook vele actieve activiteiten doen. Wat dacht u van raften in de wilde wateren van Thailand of kanoën in smalle, verborgen rivieren.
Dit zijn leuke activiteiten die voor het hele gezin toegankelijk zijn. Veel van deze activiteiten worden aangeboden door de lokale bevolking. Bij vele van deze activiteiten worden dus ook bijzondere lokale vervoersmiddelen gebruikt.
Heeft u wel eens gehoord van bamboe raften? Het is een bijzondere manier van raften waar u op een platte bamboe boot door de natuur van Thailand vaart. Een bijzondere safari toer, op een bijzonder vervoersmiddel.

Bron: http://khaolak.com/bamboo-rafting/

Bron: http://khaolak.com/bamboo-rafting/

 

In de vele resorts zijn spa faciliteiten te vinden. Deze faciliteiten zijn daarnaast ook in de buurt van Khao Lak te vinden. Bent u dus opzoek naar een grote sauna met vele faciliteiten dan kunt u kiezen uit een groot aantal Spa’s in Khao Lak. In deze spa’s gebruiken ze vaak eeuwenoude technieken en natuurlijke producten. U zult merken dat de kwaliteit van deze spa’s mede daarom erg goed is.

Accommodaties
Over de accommodaties in Khao Lak is ondertussen al een hoop gezegd. In Khao Lak zijn vele resorts en wanneer u ervoor kiest om naar deze plek te gaan zou ik u ook echt aanraden om voor een resort te kiezen. Deze plekken zijn werkelijk adembenemend. Het zijn prachtige plekken met veel kwaliteitsfaciliteiten. Zo zit er bij elk resort een zwembad, een spa en restaurant. Deze resorts liggen midden in de natuur en staan vaak ‘midden op’ het strand.

Bron: http://cache.marriott.com/

Bron: http://cache.marriott.com/

 

Khao Lak is echt een plek waar ‘ontspanning’ centraal staat. Wanneer u in één van de prachtige resorts zult verblijven zult u dit zeker merken.
Bent u toe aan een vakantie écht ontspannen? Een plek waar u volledig tot rust kunt komen, een plek waar u niets hoeft? Dan is Khao Lak de perfecte vakantiebestemming. Khao Lak biedt comfort, schoonheid en rust.

 

Boek nu de beste aanbiedingen naar Khao Lak!

khao lak