Tips en ideeën / Uncategorized

Kan jij Thailand overleven?

Beoordeel dit artikel

Tips & Tricks tijdens je rondreis Thailand. 

Heerlijk eten, levendige straatjes en eeuwenoude tradities. Thailand is een spectaculaire bestemming wat door jou ontdekt wilt worden. Bij reisorganisatie Tenzing Travel hebben we al veel van Thailand gezien en dat willen we graag met je deleverschn. Houdt voordat je gaat wel rekening met onderstaande tips, zodat je nare ervaringen uit de weg gaat.

Een pittige bite in het eten

Thailand en eten zijn als twee handen op één buiChiang-Mai-Zook. De Thaise bevolking zorgt voor veel heerlijke gerechten waarbij het water je in de mond loopt. Een mengelmoes van

illende smaken en texturen zorgt dan ook voor interessante combinaties, maar ook wat pit. Thailand staat namelijk bekend om het pittige voedsel. Uitbundig gebruik van pepers in diverse gerechten is dan ook heel normaal. Durf je de pepers niet aan? Zeg dan: Mai Sai Prik! (helemaal geen pepers!) zodat je zeker bent van een tussendoortje zonder pittig randje.

Altijd afdingen!

Wil je in Thailand op straat een souvenir kopen of een hapje eten? Ga dan nooit akkoord met de eerste prijs die genoemd wordt. Het is bij de Thaise straatverkopers namelijk gebruikelijk om qua bod hoog in te zetten. Wat je het beste kunt doen is afdingen, op zijn Hollands. Houdt er wel rekening mee dat niet elke straatverkoper hier open voor staat. Luister dus goed naar de toon waarop de verkoper reageert. In grote warenhuizen of restaurants is het overigens niet gebruikelijk om de af te dingen, maar het is altijd het proberen waard!

 Geen zuiver kraanwater

Tijdens je rondreis door Thailand raden wij je absoluut af om water te drinken uit de kraan. Het water is hier niet gefilterd en kan dus een naar effect hebben op je lichaam. Gelukkig is het mogelijk om vrijwel overal flesjes water te kopen. Kijk wel goed of de verzegeling nog heel is, dan weet je zeker dat het flesje gefilterd water bevat.

Tijd om een bezoek aan Thailand op jouw bucket list te zetten!

Comments are closed.