Hua Hin

Als je Hua Hin letterlijk vertaalt staat er stenen hoofd. Het is één van de bekendste badplaatsen in Thailand. Het wordt gezien als een romantische vakantiebestemming. Er is een mooi strand die ongeveer 8 kilometer lang is. Het strand heeft geen boulevard maar resorts en hotels. De stad Hua Hin ligt op een afstand van 220 kilometer gelegen van Bangkok. Met een inwonersaantal van 85.000 is het de oudste badplaats van Thailand. De plaats is onder de Thaise bevolking erg geliefd, zo hebben veel mensen een vakantiehuis in Hua Hin.Het strand van Hua Hin staat bekend als het beroemde badplaats resort van Siam. Hier kunnen bezoekers zwemmen, vissen en golven. De stad werd pas echt bekend toen de spoorweghotel (nu het Hotel Centra) er kwam, deze hotel werd ook gebruikt met de film The killing Fields. Het is een ideale bestemming om tot rust te komen want vergeleken met andere plaatsen is het een stuk rustiger. Ondanks dat het een stuk rustiger is beschikt de plaats over veel bezienswaardigheden en veel activiteiten zowel overdag als in de avond. Met een tropische achtergrond en een strand van 25 kilometer lang kan er van de natuur genoten worden voor een ideale vakantie.

Geschiedenis

Hua Hin is een bijzondere stad want zo was het de eerste badplaats van Thailand. In het jaar 1911 ontwikkelde de stad zich snel en dit kwam door de spoor aanleg tussen Bangkok en Hua Hin. Naast het spoor werd later het bekende Railway hotel gebouwd dat in 1923 zijn deuren opende. Het hotel is over de gehele wereld bekend en behoort tot de ‘Leading Hotels of the World’, het hotel is medeverantwoordelijk voor de bekendheid van de stad Hua Hin. Het aangelegen spoor had in die tijd al veel voordelen voor de stad, veel mensen lieten in de stad een vakantiehuis bouwen dat leidde tot een aantrekkelijke bestemming. Nadat het Railway Hotel was gebouwd liet koning Rama VI een golfbaan naast het hotel aanleggen. Hua Hin heeft zijn bekendheid ook te danken aan de kuuroorden, in die tijd was dit de mode waardoor de stad veel aandacht trok. De aandacht was zo groot dat het voor de Thaise Adel een populaire bestemming werd en de prins Chulachakrabongse een paleis liet bouwen in het jaar 1926. De naam die aan het paleis werd gegeven was Klai Kangwong en dat stond voor ‘ver van zorgen’. Later is er in de stad Bangkok een besluit genomen dat de absolute monarchie moest eindigen om dit te bewerkstellen werden er drie marineschepen naar het paleis Klai Kangwong om hem daarvan te overtuigen. De koning ging met het voorstel akkoord met als gevolg dat Thailand sinds dat moment een constitutionele monarchie heeft.

Railway hotel

Bron: https://thaispasnow.files.wordpress.com/2012/08/02-centara-grand-beach-resort-villas-hua-hin-1.jpg

Bezienswaardigheden

In Hua Hin zijn er veel bezienswaardigheden die een keer bezocht moeten worden. Om alle bezienswaardigheden te kunnen bezichtigen moeten er een aantal dagen voor uitgetrokken worden.

Klai Kangwon

Dit prachtige paleis ligt aan het strand ten noorden van het centrum. Koning Rama VII bouwde dit paleis als zomerhuis voor zijn koningin. Het heeft een Spaanse uitstraling. Nog steeds is dit het zomerpaleis van de Koninklijke familie. Een mooie plek om te bekijken en tot rust te komen.

Roi Yot National Marine

National park Hua Hin

Bron: http://dereizigersgids.nl/pictures/thailand/sam-roi-yot-national-marine-park.jpg

Hua Hin beschikt ook over een nationaal park genaamd Sam Roi Yot National Marine Park. Het park ligt gelegen op 45 kilometer van het centrum en bestaat uit een oppervlakte van 100 vierkante kilometer waar mooie stranden een zee, moerassen, grotten en wildleven te vinden is. De bekende Phraya grot is in dit park te vinden en wat zo speciaal is, is dat in het midden een paviljoen staat dat wordt verlicht door lichtinval uit het plafond. Deze situatie levert een sprookjesachtig beeld op.

Hua Hin Treinstation

Het treinstation is een prachtig houtengebouw en ligt gelegen op een halve kilometer afstand van het centrum. In het verleden diende het als een paviljoen voor het koninklijk paleis in Sanamchan maar later werd het omgebouwd tot een treinstation in het jaar 1968.Je hebt er mooie felgekleurde houten gebouwen met een authentiek Thais design. Ook al reis je niet met de trein, het is zeker even een kijkje waard.

Wat Khao Takiab

De Wat Khao Takiab is een tempel en ligt op de berg Takiab. Veel mensen geven de tempel een andere benaming namelijk ‘de apentempel’ en dit komt omdat in en rondom het gebied veel Makaken wonen. Het komt zelfs voor dat de Makaken apen in de tempel lopen. De berg waarop de tempel heeft een symbool gekregen en dit is een grote gouden Boeddha.  De tempel kan op 7 kilometer van het centrum gevonden worden.

Naast de bovenstaande beschreven bezienswaardigheden beschikt Hua Hin over nog vele andere bezienswaardigheden dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. In het jaar 1923 heeft Koning Rama V een paleis laten bouwen genaamd Ratchaniwet Marukhathaiyawan, het is het paleis van de hoop en liefde. Verder is er nog het witte zandstrand Hua Hin Beach en de waterval met 11 niveaus genaamd Namtok Pa La-U. Om een prachtig uitzicht te hebben over de stad kan de wandeling gemaakt worden naar het park Khao Hin Lek Fai.

Waterfal Hua Hin

Bron: http://www.thailande-online.com/media/photos/Ubon_Ratchathani-01.jpg

Activiteiten

Naast de bezienswaardigheden en het nachtleven zijn er genoeg activiteiten in Hua Hin te doen. In de stad zijn er veel golfbanen te vinden en de stad staat dan ook bekend als de golfbestemming van Thailand. De golfbanen kunnen optimaal gebruikt worden omdat het goed wordt onderhouden. Door de natuur dat rondom de golfbanen bevindt geeft het een bijzondere beleving tijdens het golfen. Als de benodigde spullen niet op vakantie zijn meegenomen kan dit en inclusief een golfkarretje gehuurd worden bij de verschillende golfbanen. Verder is het mogelijk om in Hua Hin te duiken, fietsen, wandelen en gebruikt gemaakt worden van de verschillende Spa’s. Voor de modeliefhebbers heeft de stad een groot aanbod van exclusieve winkels die gelegen zijn in de Market Village. In de nacht kunnen er souvenirs en cadeaus op de nachtmarkt gekocht worden.

In de avond

De stad is een echte badplaats en dat betekent dat het een groot aanbod heeft in visgerechten. Naast de visgerechten worden er verschillende internationale producten aangeboden zoals de Kip Tandori en Pizza. Iedere dag wordt er verse vis gevangen dat tijdens het diner op de borden wordt geserveerd. In het centrum maar ook langs de kustlijn zijn er restaurants te vinden met een minder budget maar ook de luxere. De bekende restaurants zijn de twee restaurants op de Dechanuchit Road, Brasserie de Paris, Lameer, The Winery, Tanachote, Supatra by the Sea, Madame Green, Ma Khaam en de Moonsmells Piatoo Thai. Mocht de haring onder de Nederlanders gemist worden dan kan dit gekocht worden bij Prachuap Khiri Khan van Pim Hoonhout op de kustweg van Hua Hin naar Pranburi. Voor de mensen die graag een drankje willen nuttigen kan dit in de verschillende bars en discotheken. Een aantal bars en discotheken zijn te vinden in het gebied rondom het Hilton.

Overnachten in Hua Hin

Er zijn hele mooie hotels die wat luxer zijn en waar je ook meer voor betaald. Een mooie luxe kamer met een heerlijke zwemdad. Je hebt heerlijke hotels en een resort aan het strand, waar je een mooi uitzicht heb op het strand. Op deze plekken kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de mooie zwembaden en luxe inrichting. Maar ook heb je wat goedkopere hotels dit zijn leuke hotelletjes voor bijvoorbeeld backpackers.

Hua Hin

Bron: http://www.huahintoday.com/wp-content/uploads/2013/04/Nangyuan33333.jpg

Top 5 Hotels

– Putahracsa Hua Hin
– Intercontinental Hua Hin Resort
– Centara Grand Beach Resort & Villas
– Hyatt Regency Hua Hin
– Cape Nidhr

Hotel Aanbiedingen 

Hua hin