Travel

Hoe moet ik mij voorbereiden op de vakantie naar Thailand?

Beoordeel dit artikel

Wanneer je voor het eerst naar Thailand gaat is het wel aan te raden om je voor te bereiden. Je hebt de nodige inentingen nodig. Wanneer je in Thailand het vliegtuig uitstapt kun je al snel opgelicht worden door een taxichauffeur of te veel betalen voor een overnachting. Laat dit je niet afschrikken. Door je vooraf even in te lezen kun je dit al voorkomen.

In een grote stad als Bangkok zijn veel hotels, hostels, guesthouses en resorts. Er is veel concurrentie en de prijzen zij laag. Meestal krijg je waar voor je geld. Kijk goed naar de omgeving van het hotel. De wijken van Bangkok zijn allemaal heel anders. De wijk waar je bent is erg belangrijk. Een hele gezellige wijk die ik aanraad is: Banglamphu. Hier zijn veel toeristische trekpleisters te vinden op loopafstand. Tip: een leuk adresje kan een jaar later niet meer zo leuk zijn. Kijk daarom naar hoe recent de beoordelingen zijn.

Op de eerste dag aangekomen kun je beter op de plekken blijven waar veel toeristen komen. Anders kun je verdwalen. Bekijk ook goed de omgeving waar je hotel zich bevindt. Wanneer dit midden in Chinatown van Bangkok is, kun je weleens een op een kamer eindigen zonder warm water waarvan de lift het niet doet. Niet erg prettig dus. Bespaar jezelf je cultuurshock!

Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Neem daarom even een flesje water mee wanneer je op stap gaat. De flesjes zijn vrijwel op iedere straathoek te koop. Let op: ijsklontjes kun je ook beter vermijden. Deze zijn vaak van kraanwater gemaakt.

In sommige gebieden wordt een woordje Engels gesproken. Dat is erg handig wanneer je eten wil bestellen. Veel Thaise locals vinden het wel fijn wanneer je een woordje Thais spreekt.

Vraag jezelf af Wat wil je weten van het land? In Thailand vindt je het lekkerste eten buiten op straat. Kijk naar waar de locals zijn. Daar kun je het beste eten voor een lage prijs. Kijk wel uit: veel Thais eten is erg pittig zelfs voor degene die denken dat ze er goed tegen kunnen. Wil je een ontspannende Thaise massage? De massages zijn verre van ontspannen. Je kunt bont en blauw eindigen. Wanneer je een tempel wil bezoeken bedek je schouders en bovenarmen. Vaak kun je omslagdoeken huren bij de tempel zelf.

Wanneer zijn de beste periodes? Thailand kent een tropisch klimaat. Dat betekent dat de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden ligt. Ook in de winter! Het klimaat bestaat uit drie periodes. Dat zijn het: koele, hete en het regenseizoen. De beste periode om te gaan is tijdens het koele seizoen. Dat klinkt misschien gek, maar het klimaat is hier het mooist. Het regent wat minder, het is zonnig en de natuur is hier op z’n best. Het is leuk om op ontdekkingsreis te gaan wanneer het koeler dan 40 graden is. Het koude seizoen is van november t/m februari. Plan je reis dus in deze maanden. Helaas is deze periode ook het drukst. Als je goedkoper wilt reizen, dan moet je tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) gaan.

Comments are closed.