Tips en ideeën

Gevaarlijke dieren in Thailand

Gevaarlijke dieren in Thailand 2.80/5 (56.00%) 5 votes

Thailand is een populaire vakantiebestemming. Het staat bekend om zijn indrukwekkende natuur, mooie stranden en bruisende steden. Ook het lekkere Thaise eten valt goed in de smaak bij de toeristen. Er zijn weinig mensen die rekening houden met gevaarlijk dieren in Thailand. Natuurlijk hoef je niet bang te zijn voor de dieren in Thailand, maar het is toch wel handig om op de hoogte te zijn van wat je tegen kunt komen. Daarom heb ik in deze blog voor jullie de gevaarlijkste dieren op een rijtje gezet.

De box jelly fish

We zullen maar gelijk beginnen met het gevaarlijkste dier in Thailand, de box jellyfish. Niet de haai, maar deze kwal is het gevaarlijkste dier dat in de zee van Thailand rondzwemt. Je vindt deze kwal in het zuiden van Thailand, maar de kans dat je er een tegen komt is wel heel klein. Het is een erg giftige kwal en hij kan dodelijk zijn, maar alleen als je je niet laat behandelen. Wanneer je wordt gestoken door deze kwal zal het erg branden en het kan zelfs verlammend zijn. Het beest draagt een van de giftigste vloeistoffen ter wereld bij zich. Het gif kan zorgen tot een dodelijke verlamming van de ademhalingsorganen.

De olifant

Als je een beetje bekend bent met Thailand dan weet je ook dat er veel olifanten leven. Er leven er ongeveer zo’n 2000 tot 3000 in het wild. Je kunt met verschillende excursies mee om wilde olifanten te spotten. Het is absoluut een gave ervaring om deze prachtige dieren in het wild te zien, maar je stoort ze wel in hun natuurlijke leefomgeving. Dit zorgt ervoor dat de olifanten soms gevaarlijk worden. Het gebeurt bijna nooit, maar het komt weleens voor dat een olifant een toeschouwer aanvalt. En een aanval van een olifant kan heel dodelijk zijn.

wild-elephant-2744258_960_720

De duizendpoot

Een ander gevaarlijk dier in Thailand is een duizendpoot. Dit diertje lijkt niet heel gevaarlijk omdat hij zo klein is, maar vergis je niet. Een beet van deze duizendpoot doet nog meer pijn dan een slangenbeet. De pijn houdt ook dagenlang aan. De kans dat je een infectie oploopt door een beet van een duizendpoot is erg groot. Om deze reden moet je vaak wel naar het ziekenhuis. Gelukkig is het gif van de duizendpoot niet giftig.

Apen

Die schattige aapjes in Thailand zijn een genot om naar te kijken. Je kunt bijna niet voorkomen dat je deze apen tegenkomt, want ze zitten overal. Je komt ze vaak tegen bij drukke stranden en tempels. Ze lijken misschien heel lief, maar deze aapjes zijn gespecialiseerd in het jatten van kleine spullen en sieraden dus kom er niet te dichtbij. Dat deze apen veel spullen jatten is niet het enige probleem. De hongerige beesten vallen mensen aan en ze dragen vaak enge ziektes bij zich. Een beet van een aap kan ervoor zorgen dat je hondsdolheid krijgt. Ook kan je tetanus krijgen door een beet van deze apen. De laatste tijd zijn er veel toeristen in het ziekenhuis behandeld die waren aangevallen door apen. Daarom vind je in Thailand nu veel boordjes waarop staat “ Beware of the Monkeys “.

apen

De slang

Slangen komen redelijk vaak voor in Thailand, maar niet alle slangen zijn giftig. Het is alleen erg lastig om giftige en niet giftige slangen te onderscheiden van elkaar. Je kunt daarom maar beter oppassen voor alle slangen, want sommige giftige slangen zijn dodelijk. De king cobra is de koning van Thailand, het gif van deze slang kan zelfs een olifant neerhalen. De slangen komen vooral voor in donkere holletjes en in hoge grassen.

Tijger

Heel diep in de Thaise jungle zou je dit prachtige beest tegen kunnen komen, de tijger. Het is een machtig beest en sterk genoeg om een olifant te doden. Er leven niet veel tijgers meer in Thailand dus de kans dat je er een tegenkomt is echt heel erg klein. Men denkt dat er ongeveer nog 250 tijgers leven in Thailand. Ze zijn prachtig om te zien, maar ze zijn wel dodelijk. Als je er dus eentje tegenkomt kun je maar beter zo snel mogelijk weggaan.

Comments are closed.