Tips en ideeën

Eten in Thailand

Eten in Thailand 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Thailand staat bekend om z’n mooie bezienswaardigheden. De Thais (zoals de inwoners van Thailand heten) daarentegen staan bekend om hun eetgewoontes. De Thais eten namelijk niet, zoals wij Nederlands, drie maal in de week. De Thais houden er meer van om over de hele dag verspreid, meerdere kleine gerechten te eten. Ze eten dan gemiddeld 10 kleine gerechtjes per dag. In feite eten de Thais de hele dag door, en dan wordt gelukkig ook rekening gehouden met de grote van de porties. Omdat de porties wat kleiner zijn, is het eten ook goedkoop. Het heeft dus zo zijn voordelen!

Goedkoop
Niet alleen door de kleine porties is het eten goedkoop. Alles wat de Thai gebruiken om gerechten te koken komt bijna allemaal uit Thailand zelf. In Thailand groeiend onwijs veel groenten en vruchten, dankzij het klimaat kunnen hier veel verschillende soorten gewassen verbouwd worden. Daaronder vallen ook de vele verschillende kruiden die uit Thailand komen.
Door dit alles kan je al een hapje voor twee personen kopen voor minder dan drie euro!

Streetfood
In Thailand is het ook erg populair om onderweg of op straat te eten. De meeste inwoners gaan ’s avonds de straat op om daar een aantal van die kleine hapjes te eten. Er zijn in Thailand dan ook talloze ‘foodmarkets’ te vinden. Op deze foodmarkets staan enorm veel mensen hun eten klaar te maken, dus je kan zelf zien hoe je hapje gemaakt wordt. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om zelf aan te geven wat je wel en wat je niet wilt eten. Oneindig veel mogelijkheden dus!

Insecten
In Thailand worden ook veel insecten gegeten. Deze kunnen soms schadelijk zijn, omdat ze gedood zijn met een insecticide dat in Nederland verboden is. Echter zijn er ook genoeg insecten die je gewoon kan eten, als alternatief op kip, vis, varkens- en rundvlees. De insecten zitten vol vezels, gezonde vetten en essentiële vitamines en mineralen.
De voornaamste insecten die worden gegeten in Thailand zijn; bamboewormen, krekels, sprinkhanen, larven, spinnen en waterkevers.

 

ThaiFoodMarket

© Ludo Raedts / Flickr

Comments are closed.