Uncategorized

Eetgewoonten in Thailand

Eetgewoonten in Thailand 3.50/5 (70.00%) 8 votes

zach-inglis-739062-unsplash

In Thailand is heel ander soort eten dan in Nederland. Daarom is het goed om heel veel soorten eten daar te proeven die je niet in Nederland eet. Daar gaan ze heel anders om met kruiden en ingrediënten dan hier. Er is namelijk heerlijk eten in Thailand. Naast dat het eten zo heerlijk is, is het ook nog eens spotgoedkoop. Hierdoor kan je van alles uitproberen. Zo heb je talloze restaurants en streetfood op elke hoek van de straat. Maar zijn er bepaalde gewoontes die gelden tijdens het eten? In dit artikel krijg je daar meer informatie over.

Allereerst zijn wij gewend om met een mes te eten. Dit gebruiken ze niet in Thailand en zal je vaak een vork en een lepel krijgen in een restaurant. Dit kan namelijk, omdat het vlees al vaak klein gesneden is en een mes hiervoor dus niet nodig is.

Verder is het menu ook anders opgebouwd. Zo bestellen wij meestal een voor-, hoofd- en nagerecht. In Thailand bestel je meestal meerdere kleine gerechten die allemaal tegelijk op tafel komen. Deze gerechten zijn namelijk snel te maken. Voornamelijk het echte Chinese eten zoals noedels worden met stokjes gegeten. De bedoeling van dit menu is dat je het eten deelt. Het eten wordt namelijk in het midden van de tafel gezet en niet bij 1 iemand. Dit betekent dus dat je voor iedereen besteld en dat dus ieder zijn/haar eten deelt. Verder is het belangrijk om het bord waar het eten opstaat niet optilt, want dat wordt als onbeschaafd gezien. Zorg ervoor dat je jouw eigen bord optilt en er eten op gooit. Zorg er ook voor dat er nog iets overblijft. Als het helemaal schoon is dat wordt dat gezien als dat de porties niet genoeg waren. Oftewel als je je hieraan houdt komt het helemaal goed!

Comments are closed.