Travel

Duiken in Thailand

Duiken in Thailand 4.00/5 (80.00%) 1 vote

Duiken in Thailand

Thailand is een schitterend land om te duiken. Niet alleen zijn er diverse duiksites voor gevorderden, ook is het een van de beste landen ter wereld om het te leren. Zo heeft het eiland Koh Tao bijvoorbeeld een zeer groot aanbod aan duikscholen, waardoor de prijs om een brevet te halen zeer laag is. Daarnaast is Thailand zelf natuurlijk ook prachtig. Mooie cultuur, heerlijk eten, een tropisch klimaat, schitterende stranden en lekker warm water. Het lijkt wel of Thailand alles heeft. In dit artikel zullen we enkele duiktips geven als je van plan bent om te gaan duiken in Thailand.

 

Om te beginnen zijn er diverse mogelijkheden om te duiken via een dagtrip van verschillende eilanden. Zo zijn er veel duiken te doen bij Koh Phi Phi, Krabi en Phuket. Als je verder in zee wilt is het noodzakelijk en handiger om een liveaboard boot te doen. Dat is een boot waar je op verblijft speciaal om duiktrips te maken. Als u een beginner bent is het verstandiger om te kiezen voor een duiktrip en school die dichterbij het vaste land zijn. Daar zijn namelijk de stromingen minder sterk en is er meer aandacht en mogelijkheden voor beginners.

 

Duik spots

Aan de oostkant van Thailand zitten de gebieden van Pattaya en Ko Chang. In beide gebieden kan je het hele jaar duiken, maar de periode van maart tot september is het beste. Gedurende sommige periodes is het zicht beter dan andere. Aan de west kant zit een populaire eilandengroep die dichter bij de kust van Chumphon. In dit gebied is duiken beter in de periode januari tot oktober.

 

Verder zijn er heel veel duikspots in Thailand, te veel om op te noemen. Het is dus afhankelijk van uw niveau en wensen waar u het beste kan duiken. Wel zijn er bepaalde plekken die zeer worden gewaardeerd door duikers van over de hele wereld. Dit zijn onder andere de Similan eilanden. Dit is een groep eilanden die in een nationaal park liggen. In dit park heeft u een grote kans op het spotten van luipaardhaaien, black en white tip haaien, barracuda’s en grote hoeveelheden andere onderwater dieren. Omdat er maar liefst 25 duikspots zijn kan het handiger zijn om te verblijven op een liveaboard. Deze boten gaan vaker naar de natuurparken voor een langere periode.

 

Koh Tao wordt gezien als een van de top duik gebieden in Thailand. Het is heel populair voor beginners, mede dankzij de grote hoeveelheid scholen en lage prijzen. Toch komen er ook veel ervaren duikers om extra cursussen te volgen of te werken als duikleraar. Hier kan je onder andere de befaamde whale sharks spotten. De beste tijd om Koh Tao te bezoeken is rond mei tot september, maar zoals met andere plekken kan je in principe het hele jaar duiken.

 

Echter zijn alle duikspots niet te bespreken in 1 artikel. Thailand is zo divers dat je nooit uitgekeken raakt. Als je graag wilt duiken is het dus van belang dat je goed voor jezelf bepaald wat je wilt doen tijdens je duik. Vervolgens kan je verder een plan uitstippelen van je reis. Tot slot moet u niet vergeten rekening te houden met het seizoen en het gebeid wat u wilt bezoeken.

Comments are closed.