Bestemmingen / Travel

Duiken in het prachtige Thailand

Beoordeel dit artikel

 

aquatic-animal-coral-diver-1645028

Het leven in Thailand is mooi op het land en in de bergen en op het water. Wist je dat er evenveel moois ook onder water te vinden is in Thailand? Als duiken jouw ding is zul je waarschijnlijk de mooie plaatsen al kennen. Heb je echter al lang willen duiken maar heb je het nog nooit gedaan en ben je toevallig in Thailand momenteel of binnenkort? Twijfel dan niet langer maar plan 1 of meerdere dagen in om te gaan duiken in al dat moois. Er is veel kleurrijk koraal aanwezig, daarnaast is de kans dat je zeeschildpadden zult zien ook vrij groot. Wil je graag weten op welke plaatsen je zeker moet gaan duiken, lees dan zeker verder!

Similan Islands

Een unieke locatie omdat er geen mensen wonen op de 9 Similan eilanden. Dit maakt dat het leven onder water rond het eiland veel meer behouden kan blijven. Op deze locatie is het water zeer helder waardoor je ook als je nog boven water bent al zeer veel onder water kan zien. Als je wenst hier te duiken, kun je een duikexcursie boeken in Khao Lak of Phuket.  De overnachting is ook uniek, je zal op een boot slapen omdat er bijna geen accommodaties zijn op het eiland.

Koh Tao

anemone-aquarium-aquatic-1125979

Koh Tao is een zeer bekende plaats onder de duikers. Het water is hier heel helder en zowel in ondiep als dieper water zul je veel verschillende zeedieren kunnen spotten. Ben je een beginner en wil je graag liever eerst duiken in ondiep water, dan kan je naar de Japanese Gardens gaan. Maar ook voor de meer ervaren duikers is dit een perfecte plaats, dat kan je in Green Rock gaan duiken.

Koh Lipe

Er zijn nog veel plaatsen wat nog de moeite zijn om te gaan duiken maar als laatste plaats om te gaan duiken raden we Koh Lipe aan. Het is een plaatsje gelegen in het zuiden van Thailand. Je zal hier heel veel koraalriffen terugvinden

We wensen je veel plezier met het duiken, je zal er geen spijt van krijgen!

Comments are closed.