Bestemmingen / Travel

De top 5 bezienswaardigheden in Thailand

De top 5 bezienswaardigheden in Thailand 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Het is de ideale bestemming om eens te genieten van de Aziatische cultuur. Een populaire plaats voor een mooie rondreis. Vanwege de mooie natuur, gigantische eilanden en niet te vergeten de ambachtelijke Thaise keuken. Met 69,04 miljoen inwoners en de culturele bezienswaardigheden is Thailand een unieke plek op deze wereld.

Thailand wordt ook wel het ‘gouden land’ genoemd vanwege het culturele centrum Chaing Mai. Een authentieke plek waar wel ongeveer 300 tempels te vinden zijn! Voor de Thaise economie is toerisme een belangrijk inkomst bron. Het is zeer belangrijk voor het volk dat ze bezienswaardigheden goed worden onderhouden.

Het Thaise volk staat bekend om hun liefdadigheid en behulpzame uitstraling. Juist voor een toerist is dit erg fijn, het resulteert naar een ideale plek voor een lange reis. Er is veel wat we kunnen leren van de Thaise cultuur. In dit artikel zullen we uitleggen wat de beste plekken zijn om dit te kunnen doen.

Plek 5: De Erawan watervallen in Thailand

Het Erawan national park ligt in de buurt van Kanchanaburi in de provincie Kanchanabun. Dit park heeft een oppervlakte van 550 km2 met de mooiste watervallen van Thailand. De watervallen bestaan uit 7 verschillende lagen en hoe hoger je komt hoe mooier de watervallen dan ook worden.

Plek 4: de witte stranden van Koh Chang 

Je hebt ze misschien wel eens gezien in een film. Het is een populaire plek voor regisseurs om hier de mooiste strand shots te kunnen maken. De puur witte strand met helderblauw water en grote palmbomen is een unieke zwemplek. In de buurt van het strand bevindt zich een jungle waar verschillende exotische dieren te vinden zijn zoals apen of papegaaien.

Plek 3: De Thaise keuken

Dit is niet echt een bezichtiging, maar moet zeker in de lijst staan. Thailand is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Het is een heel smaakvol land en dit komt vooral door de vele kruiden die gecombineerd worden. De meest bekende ingrediënten zijn natuurlijk vis, groente en fruit. Thailand produceert zelf veel fruit dus daarom zijn fruitsalades of een fruit shake volop verkrijgbaar.

Plek 2: Chaing Mai

De één na grootste stad van Thailand en een populaire stad bij backpackers. Chaing Mai ligt in het noorden van Thailand en staat bekend om haar prachtige natuur. Chang Mai was vroeger een belangrijke stad vanwege de handelsroute tussen oost en west Azië. De stad is een lange tijd geïsoleerd geweest. Dit maakt de stad uniek vanwege hun cultuur, eigen dialect en eigen tradities. De stad beschikt zich over 300 tempels waarvan de meeste nog bijna helemaal intact zijn.

Plek 1: Bangkok

Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord, de gigantische hoofdstad genaamd Bangkok. Met 8,2 miljoen inwoners is de stad overweldigend druk, maar ook heel bijzonder. Ook wel het hart van Thailand genoemd. Verder staat de stad bekend om het chaotische verkeer, het gouden paleis en het uitgaansleven. Vroeger werd Bangkok vergeleken met het Venetië van Italië. Dit vanwege de vele kanalen. Om en al is Bangkok het begin punt voor jou rondreis en is het zeker de moeite waard om dit land te bezoeken.

De enorme van wolkenkrabbers

pixel in bangkok, bangkok, thailand.
fotograaf:Joshua Rawson-Harris

zie ook: google maps 

Tags: ,

Comments are closed.