Tips en ideeën

De gewoontes en etiquette in Thailand

De gewoontes en etiquette in Thailand 1.00/5 (20.00%) 9 votes

Thailand staat ook wel bekend als het land van de glimlach, aangezien je wordt begroet met een glimlach overal waar je komt. Maar als je zeker wilt zijn dat een Thais persoon naar je lacht, zal je wel bepaalde gewoontes aan leren en de juiste acties uit voeren. Dus wat zijn eigenlijk de do’s in Thailand en wat kan je beter niet doen in dit land? Wij geven je een aantal tips, dus lees snel verder als je meer wilt weten.

thailand-buddhists-monks-and-50709

Begroet mensen met een wai

Dit is een typisch Thais begroetingsritueel, hier bij plaats je jouw handen tegen elkaar en beweeg je deze handen samen in de richting van je kin. Deze begroeting voer je uit bij een begroeting, bij een afscheid of als een bedankje. Je hoofd is bij deze Thaise begroeting ook licht naar beneden gebogen.

 

Veel glimlachen

Zoals we eerder noemden, de Thaise bevolking staat bekend om hun glimlach. Glimlach daarom altijd terug naar de Thaise mensen. Blijf ook glimlachen tijdens een onderhandeling, wanneer je jouw excuses aan biedt en zelfs wanneer je het ergens niet mee eens bent.

 

Manier van eten

De meest gebruikte manier van dineren in een Thais restaurant is door middel van een lepel in jouw rechter hand en een vork in jouw linker hand. Gebruik de vork in jouw linker hand om het eten op de lepel in jouw rechter hand te scheppen; de vork mag namelijk niet in je mond. Thaise mensen gebruiken ook stokjes, maar die worden voornamelijk gebruikt bij Chinese gerechten en soms ook voor noedels en voor loempia’s.

 

Raak geen hoofd of haren aan

Het hoofd wordt gezien als het meest heilige gedeelte van iemand zijn of haar lichaam. Raak dus nooit iemand zijn hoofd of haren aan, ook niet zomaar of per ongeluk. Hetzelfde geldt voor kinderen, dus ook niet aan het hoofd van een kind aaien. Daarnaast is het belangrijk dat je ook probeert te voorkomen dat je over iemand heen stapt die op de grond ligt te slapen of op de grond zit.

Comments are closed.