Tips en ideeën

De Full moon party

De Full moon party 2.00/5 (40.00%) 1 vote

We kennen allemaal het beroemde feest in Thailand wel, de Full moon party. De full moon party is een van de populairste feesten in Thailand, zeker onder de reizigers en backpackers. Het feest vindt plaats op het eiland Koh Phangan. Het is een sprookjesachtig eiland met mooie witte stranden. Maar de grootste reden dat toeristen dit eiland bezoeken is toch wel om de Full moon party.

Sfeer op de Full moon party

Er is natuurlijk een reden waarom dit feest zo populair is geworden. Het is de combinatie van de prachtige volle maan, de muziek en de entertainment die er geboden word. Vooral de volle maan geeft echt wat bijzonders aan dit feest. Zodra het begint te schemeren en de volle maan steeds zichtbaarder wordt gaat het feest van start. Meestal wordt er in het begin van de avond nog wat gegeten en gedronken. Als het echt helemaal donker is gaat de muziek steeds harder en word er niet meer gegeten, maar volop gedanst. Je hebt qua muziek ook keuzes genoeg. Mensen die van techno houden zullen zich er op hun plek voelen, maar je hebt er bijvoorbeeld ook reggea.

Het leuke aan de Full moon party is dat je er volop kunt dansen en swingen, maar je kunt er ook even uitrusten. Als je even rustig wilt genieten van de volle maan kun je een mooi plekje uitzoeken op het strand. Je kunt met je voeten in de warme zee genieten van de volle maan en even bijkomen van alle drukte op het feest.

Verder heb je ook nog wat entertainment op het feest zoals burning rope. Zoals je aan de naam kunt horen heeft dit spel met vuur te maken. Het is touwtjespringen, maar dan met een touw die in brand staat. Dit klinkt natuurlijk hartstikke gevaarlijk, en dat is het eigenlijk ook wel. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen brandwonden oplopen tijdens dit spel. Toch zijn er nog aardig wat feestgangers die een poging wagen, maar het is niet aan te raden.

De hele sfeer op de Full moon party zorgt voor de perfecte avond. Iedereen is geschminkt met neon verf en dit geeft een mooi gezicht. In het donker vallen al deze felle kleuren heel erg op. Op een normaal feestje zou je je gezicht niet schminken met neonverf, maar hier op de Full moon party doet iedereen het. Ook zie je overal mensen drinken uit grote buckets. Deze buckets zijn vaak rijkelijk gevuld met een mix van alcohol en frisdrank. Deze bucket worden verkocht bij de kraampjes die op het feest staan.

Ontstaan van de Full moon party

Hoe is de full moon party eigenlijk ontstaan? De Fulll moon party is ontstaan toen een groep backpackers het eiland Koh Phangang bezocht. Toen der tijd was dit nog een vrij onbekend eiland. De reizigers ontdekte dat je vanaf de stranden de volle maan ontzettend goed kon bekijken. Ze vonden dit zo een spectaculair gezicht dat ze besloten om dit te vieren. Zo ontstond de eerste Full moon party. En na die eerste Full moon party volgde er iedere maand weer een nieuwe, en met groot succes. Er kwamen steeds meer bezoekers op af en het feest werd steeds bekender. Iedere maand bleef het aantal bezoekers stijgen en inmiddels komen er iedere maand wel duizenden feestgangers af op deze Full moon party.

Overnachten

Als je van plan bent om de Full moon party te bezoeken dan kun je het beste van tevoren al een slaapplek regelen. De accommodaties op Koh Phangan zitten namelijk rond de Full moon party helemaal volgeboekt. Het is slim om al ruim van tevoren een slaapplek te boeken. Gelukkig kun je heel makkelijk via het internetkamers reserveren.

Als je net in de buurt bent van Koh Phangan maar het is niet tijdens de volle maan wees dan niet getreurd. Ze vieren de komst van de halve volle maan namelijk ook uitgebreid. Eigenlijk wordt er iedere dag feest gevierd op dit eiland, dus er is altijd wel wat te beleven.

Full-Moon-Party-2016_DSC03445cropw

Comments are closed.