Chiang Rai

Chiang Rai is een stad in de meest noordelijke provincie met dezelfde naam. In 1262 werd de stad gesticht door Koning Mengrai, die zeven jaar later de stad Chiang Mai stichtte. De stad is bekend om de ontdekking van de Smaragden Boeddha. Verder heeft de Phra Singh Boeddha hier gestaan. Deze twee beelden zijn de meest heilige beelden uit Thailand.

De stad heeft ongeveer 62.000 inwoners en er is een internationaal vliegveld. De stad ligt ongeveer 800 km ten noorden van Bangkok. De stad is niet zo groot maar ondanks dat super gezellig. Het gebied staat bekend om de prachtige tempels die je hieronder bij de bezienswaardigheden kunt vinden. Het klimaat is daar heel aangenaam en is een stuk goedkoper dan de meer toeristische trekpleisters van Thailand. De stad is omgeven door een mooie en afwisselende natuur. De bevolking spreekt er wel wat minder goed Engels omdat het toerisme wat minder goed is ontwikkeld. Als je van minder toeristische plekjes houdt, dan is deze provincie en stad zeker een aanrader!

Bezienswaardigheden van Chiang Rai

Wat Rong Khun is een prachtige witte tempel vlak buiten de stad. Deze tempel is voor veel toeristen de reden om dit gebied te bezoeken. De tempel is geheel wit en de bouw is niet zo lang geleden pas begonnen. Er wordt verwacht dat de bouw nog ruim 50 jaar zal duren.

11353069683_d4fab66357_o

Nam Tok Khun Korn is een park net buiten de stad Chiang Rai. Het is perfect voor een wandeling door de natuur. Het hoogtepunt van dit park is de waterval van wel 70 meter hoog. Je kunt daar ook lekker zwemmen.

Wat Phra Kaew is een  tempel waar de Smaragdgroene Boeddha centraal staat. Deze tempel heeft dezelfde naam als de tempel in Bangkok naast het Koninklijk Paleis. Het verhaal over deze Boeddha is legendarisch: De Boeddha was een aantal honderd jaar geleden verstopt in een stoepa onder pleisterkalk om het te verbergen voor rovers. Door een bliksemschicht werd de stoepa geraakt en barstte deze open. Het beeld kwam tevoorschijn en dit werd als een wonder gezien. De Smaragden Boeddha staat nu overigens in Bangkok.

Mae Sai is de meest noordelijke plaats van Thailand  en is vooral bekend als grensovergang met Myanmar. Het is ook een typische grenshandelsplaats en leuk om als toerist te bezoeken en daar handgemaakte souvenirs aan te schaffen.

Chiang Rai heeft elke dag een leuke avondmarkt. Dit is een ideale plek om souvenirs in te slaan. Er is een groot aanbod en de prijzen liggen hier een stuk lager dan in andere steden van Nederland. Sommige souvenirs worden door de plaatselijke bevolking gemaakt en zijn heel uniek en van goede kwaliteit. Je kunt er bijvoorbeeld oorbellen of maskers kopen. Op de markt kun je ook heerlijk eten kopen. Ze hebben het eten speciaal voor de toeristen iets minder pittig gemaakt. Onder het genot van een hapje of drankje kun je genieten van de live muziek. Daarnaast zijn er ook leuke clubs en bars als je nog wat uurtjes los wilt gaan. Het uitgaansleven wordt steeds meer uitgebreid aangezien steeds meer toeristen deze provincie willen bezoeken.

Het is ook leuk om de theeplantages van Chiang Rai te bezoeken. Deze bevinden zich naast de stad. Je hebt daar heuvels vol met de prachtige plantages vol theeplanten. Met een beetje geluk kun je de mensen thee zien plukken. Je kunt in de verschillende theehuisjes proeven welke lokale thee ze daar laten groeien. Er zijn verder ook nog andere plantages te vinden, neem daar ook gerust een kijkje.

12953868694_7a17281021_o

Gouden Driehoek

Aangezien de stad Chiang Rai bijna in het noordelijkste puntje van Thailand ligt zou je het Gouden Driehoek kunnen bezoeken. Op dit punt grenzen de landen Thailand, Laos en Myanmar elkaar. Je kunt hier dus alle drie de landen bezoeken in een dag. Je zou daar ook een boottocht kunnen nemen over de rivier Mekong maar wat misschien het meest interessante is, is het Golden Triangle Park. Daar vind je een museum genaamd ‘Hall of Opium’. Dit drielandenpunt was vroeger namelijk berucht om de opiumproductie. In het museum wordt de teelt, de medicinale voordelen en de oorlogen besproken.

Overnachten

De stad is niet zo toeristisch als Bangkok, Phuket of Pattaya. Dit komt omdat deze stad iets lastiger is om te bereiken. Chiang Mai is een stuk makkelijker te bereiken vanwege dagelijkse vluchten en de trein vanuit Bangkok. Dit betekent dat deze stad niet zo druk is en vol met mega hotels staat. Je wordt niet elk restaurant of café ingetrokken als je over straat loopt. Dit betekent niet dat je moeilijk een slaapplek kunt vinden. Er zijn een aantal hotels die gelukkig heel goedkoop zijn. Het is een van de goedkoopste steden in Thailand. Overnachten, excursies en dineren in een restaurant zijn dingen die hier een stuk goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld Bangkok.

Naast goedkopere hotels zijn er ook resorts waar je lekker tot rust kunt komen. Deze resorts zijn volledig ingericht zodat gasten niets te kort komen. De prijzen liggen uiteraard hoger dan normale hotels, maar als je het vergelijkt met drukkere steden in Thailand valt het reuze mee.

Knipselthailand