Bestemmingen / Travel / World

Chiang Mai, de uitvalsbasis voor het noorden

Chiang Mai, de uitvalsbasis voor het noorden 1.40/5 (28.00%) 10 votes

Chiang Mai is de grootste stad in het noorden van Thailand en vormt vaak de uitvalsbasis voor een meerdaagse trekking. Wij vinden de stad zelf ook een bezoek meer dan waard: de stad is kleiner dan Bangkok en daardoor minder chaotisch en makkelijker navigeerbaar. In en rondom Chiang Mai is ook van alles te zien en te doen. Op de markten vind je lokale lekkernijen en souvenirs en in de heuvelachtige omgeving kun je lange wandelingen maken. Wij, de reisspecialisten van Thailand online, zetten onze tips voor Chiang Mai voor je op een rijtje.

Struin over de kleurrijke markten

Beroemd in C hiang Mai is de zogenoemde Night Market, oftewel de avondmarkt. Je kunt er uren shoppend en onderhandelend doorbrengen, al is het zoals altijd opletten geblazen voor nepartikelen. Onze ervaring is dat het afdingen hier veel beter gaat dan in Bangkok. De markt is er echt voor toeristen en je vindt er dan ook een boel t-shirts, fotolijstjes, houten kikkers en Boeddhabeeldjes. Ga voor een authentiekere ervaring naar de Warorotmarkt, met een assortiment van fruit, groente, gedroogde vis, varkenshoofden, buffelvlees en nog veel meer. Als je op zondag in Chiang Mai verblijft is de Walking Street een aanrader. In het centrum van de stad worden dan straten afgezet, zodat locals en toeristen hier rustig kunnen winkelen.

Thaise kookles

Wat is er nou leuker dan in Thailand leren om zelf een lekkere Thaise maaltijd te bereiden? In Chiang Mai kun je een kookles volgen waarbij je eerst op de markt je eigen inkopen gaat doen; voor ons bijna het leukste deel van de les! Met een boodschappenlijst gingen we met onze Thaise gids naar de lokale markt. We kochten zelf de verse producten in, met uitleg welke kruiden en producten er in de Thaise keuken gebruikt worden. Wij hebben geleerd om echte pad thai-noedels, loempia’s en gefrituurde bananen met kokosijs te maken. Altijd handig voor eetfeestjes in Nederland!

Thailand4

Maak een meerdaagse trekking

Wil je meer weten over het dagelijkse leven van de bergvolkeren? In de bergen rondom Chiang Mai kun je een dagexcursie maken naar een bergstam, maar veel leuker is het om een meerdaagse wandeltocht door de bergen en lokale dorpen te maken. Samen met een gids ga je op pad en onderweg fungeert hij of zij graag als tolk voor de mensen die je tegenkomt. Onderweg kom je langs plekken waar de natuur op zijn mooist is. Koel af onder een waterval en dobber op een bamboevlot terug naar de bewoonde wereld. Tijdens de trekking overnacht je in een dorp van de Karenstam, in een huisje net als de dorpbewoners op een matras op de grond. Simpel, maar wel avontuurlijk. In het dorp keken de kinderen ons nieuwsgierig aan en scharrelden de kippen en varkens vrij om de huizen.

Thailand2

Selfdrive door de Gouden Driehoek

Voor wie op een originele manier het noorden van Thailand wil verkennen, is het huren van een auto een goede optie. Zelf rijden in dit deel van Thailand is ideaal. Het is niet druk, de wegen zijn goed en het geeft je alle vrijheid. Over landelijke wegen kun je naar de grensstreek met Birma en Laos rijden, waar verschillende minderheden wonen met hun eigen cultuur en gebruiken. Verken grotten, zoek verkoeling in een waterval en maak een foto bij de Gouden Driehoek voor de thuisblijvers. In een dag of vier kun je deze streek op eigen houtje verkennen, langs dorpen van de de Akha, Lahu, Lisu en Hmong die hier te midden van theeplantages en rijstvelden wonen. Ze verbouwden vroeger opium, maar toen dit verboden werd, heeft het Thaise koningshuis ervoor gezorgd dat andere gewassen konden worden geteeld. Een avontuurlijke trip langs bijzondere plekken.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf het noorden van Thailand ontdekken? Dan helpen de reisspecialisten van Thailand online je graag met het afstemmen van je wensen. Tijdens je individuele reis slaap je kleinschalig en door bijzondere excursies leer je het land kennen. Jij bepaalt hoe je reis eruitziet, door middel van korte reisprogramma’s bouw je je eigen Thailand-rondreis.

Thailand 3

Tags: ,

Comments are closed.