Cha-am

Sfeer Cha-am

Cha-am is een echte aanrader als je van Thailand houdt, maar niet van het massatoerisme. Cha-am is een relaxte badplaats dat ligt in de provincie Phetchaburi. Het ligt ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. De kustplaats is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het is een geschikte plek voor mooie fietstochten, strandwandelingen, verse vis en massages op het strand. Als je doordeweeks langs komt heb je het strand bijna helemaal voor jezelf. In het weekend is Cha-am een veel bezochte plaats door de Thai zelf die dan het drukke Bangkok willen ontvluchten. Ook vind je er al wel een aantal Nederlandse expats en touroperators. Cha-am heeft het langste zandstrand van Thailand. Je kunt op dit strand ligstoelen en parasols huren zodat je heerlijk kunt uitrusten. Verder worden er op het strand frisdranken, bier en verschillende lekkernijen aangeboden door de lokale bevolking van Thailand.

Mocht je naar Thailand gaan vanwege het uitgaansleven dan is Cha-am niet de geschikte plaats om te bezoeken. Je kunt er ’s avonds wel rustig een drankje nuttigen op een terras, maar voor het echte uitgaansleven kun je beter naar Phuket of Bangkok gaan. Cha-am heeft wel een lange boulevard met veel barretjes en pubs.

Eten

Vroeger was Cha-am een vredig vissersdorpje, maar tegenwoordig is het een echte populaire badplaats geworden. Aan de skyline zijn veel hoge flats te vinden. Er is een uitgestrekte boulevard waar je veel winkels, bazaars en restaurants tegenkomt. De badplaats stat bekend om zijn leuke en goede eetgelegenheden. Je kunt op het strand zelf eten aan tafeltjes bedekt onder een parasol. Je beleeft dan de echte sfeer van het eiland. Je kunt jezelf hier verwennen met gerechten als gegrilde inktvis, mosselen en garnalen. Het ijskoude bier maakt het helemaal compleet om hier te eten.  Wil je wat meer luxe dan kun je naar het noordstrand gaan. Hier vind je buitengewoon goede restaurants.

Natuur

Je hebt vlakbij Cha-am ook een bijzonder nationaal park. Het park Kha Sam Roi Yod ligt ongeveer tachtig kilometer ten zuiden van Cha-am. Het park kent een erg ruig natuurgebied met moerassen en rotspartijen van kalksteen. De naam van het park betekent “berg van 300 pieken”, dit verwijst naar de velen kalkstenenrotsen die je hier vindt. Verder kent dit natuurgebied ook veel stranden en eilandjes voor de kust. Vanaf deze stranden kun je naar schitterende groten en prachtige uitzichtpunten klimmen. Ook kun je langs de kust of door het binnenland een boottocht maken of wandelen door de mangrovebossen.

Verder heb je ook nog de Phraya Nakhon grot, ook wel de grot met de tempel genoemd. In 1890 heeft koning Rama V een witte tempel laten bouwen binnen in deze grot. Rond de middag kun je in deze grot genieten van een prachtig verschijnsel. In het dak zit namelijk een gat waardoor felle licht van de zon naar binnen schijnt. Het is een prachtig gezicht.

29671248640_6a7836ae79_z

 Overnachten

Van plan om een bezoek te brengen aan deze badplaats? Hieronder heb je een lijstje van een aantal goede verblijfplaatsen in Cha-am.

  1. Baan sanngarm Beachfront Condominium
  2. Blue Sapphire
  3. Long beach hotel
  4. Unico Sandara hotel
  5. Golden beach hotel
  6. I Calm Resort

cha am