Tips en ideeën

Bijzonder overnachten in Thailand: van bamboehut tot infinity pool

Bijzonder overnachten in Thailand: van bamboehut tot infinity pool 4.25/5 (85.00%) 4 votes

4.thailand-bijzonder-ko-phangan

Wie naar Thailand gaat, kan een boel afwisseling verwachten. Zo bevind je je de ene dag tussen toeterende tuktuks en blinkende gouden tempels, terwijl je de volgende dag in de groene jungle apen door de bomen ziet zwiepen. En waar je vandaag een pittige rode curry met kip probeert, terwijl er morgen verse garnalen met cashewnoten in kokossaus op je bord liggen. Thailand is nooit saai en je kunt hier natuur, cultuur en lekker ontspannen goed met elkaar afwisselen.

Variatie vind je ook in de verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wij vinden het leuk om te slapen op die plekken die het best passen bij de omgeving waar je op dat moment bent. We delen graag onze favoriete slaapplekken met je.

1. Floatings rafts op de River Kwai

Aan de oevers van de beroemde River Kwai, verscholen tussen hoge rotswanden en dichte begroeiing, liggen een aantal aaneengeschakelde drijvende bungalows, zogeheten rafts. Gemaakt van bamboe en ’s avonds verlicht door olielampen is dit een bijzondere plek om te overnachten. Overdag kun je op onderzoek uit in de omgeving, naar de Erawan-waterval met zijn babyblauwe waterpoelen of naar de Bridge over the River Kwai, bekend van de gelijknamige geschiedenisfilm. Terug bij je eigen drijvende bungalow kun je luieren in de hangmat voor je deur, of je aan de ene kant van de rij rafts in het water laten plonzen, om met de stroming van de rivier mee te drijven en er aan het eind van de rafts weer uit te klimmen. ’s Ochtends brengen naburige olifanten soms een bezoek aan de rafts, dus wie vroeg opstaat en geluk heeft, kan ze zien badderen!

3.thailand-bijzonder-ko-samui

2. Bamboehut op palen bij een bergstam

Het is slechts een hutje op palen, waarin je samen met je medereizigers de nacht doorbrengt. Iedereen krijgt een dun bamboematje en een klamboe, that’s it. Waarom we deze overnachtingsplek dan zo bijzonder vinden? Omdat je je hoog in het noorden van Thailand bevindt, in een dorp waar kleurrijke bergstammen leven en je dicht bij het lokale leven staat. Onder je hut hoor je de varkentjes knorren, ’s ochtends poets je je tanden aan de rand van de rivier en je gids draagt de lunch voor die middag op z’n rug. Je kunt kiezen uit een trekking van één of van twee nachten in een bergdorp. Overdag loop je langs rijstvelden, akkers, steek je per wiebelige boomstronk riviertjes over en ontmoet je de verschillende bergstammen die in het gebied wonen. Wie wil, kan nog een stuk varen per bamboeraft over de nabijgelegen rivier. Avontuur gegarandeerd.

1.thailand-bijzonder-jungle

3. Strandbungalow aan een verborgen baai op Ko Samui

Ko Samui is al vele jaren een populair eiland, waar je vele grote strandhotels en resorts vindt. Er zijn restaurants, bars die de hele nacht openblijven en ladyboys. Natuurlijk ga je naar Ko Samui voor de mooie stranden en omdat er wat vertier te vinden is. Maar wist je dat er op Ko Samui ook nog kleine baaien zijn, waar je je pal tussen de grotere gezellige stranden bevindt, maar je ’s avonds wel lekker rustig voor je eigen bungalow kunt zitten zonder luide Thaise muziek? Wij hebben de perfecte baai gevonden, tussen de stranden van Lamai en Chaweng in. Poederzacht zand, azuurblauw water en een kleinschalig resort met een paar bungalows en een zwembad.

4. Turen over zee vanuit je infinity pool op Ko Phangan

Ko Phangan is het rustigere en groenere zusje van Ko Samui. Het is slechts één eiland verder, maar een wereld van verschil. Een combi tussen Ko Samui en Ko Phangan is wat ons betreft daarom een goede afsluiter van je Thailand-reis. Wil je op Ko Phangan nét even iets meer luxe, spring dan eens lekker uit de band en kies voor een vijfsterrenhotel aan de baai van Ao Thong Nai Pan. Gelukkig is luxe in Thailand beter betaalbaar dan in Europa: al voor de prijs van een standaard hotelkamer in Amsterdam heb je hier een comfortabele suite, je eigen zonneterras en kun je genieten van de infinity pool van het hotel. Turend over zee, met een cocktail in je hand, is dit de perfecte plek om je trip je eindigen.

2.thailand-bijzonder-trekking

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zie je jezelf al in deze bijzondere accommodaties overnachten? Dan helpen de reisspecialisten van Thailand online je graag met het afstemmen van je wensen. Tijdens je individuele reis slaap je kleinschalig en door bijzondere excursies leer je het land kennen. Jij bepaalt hoe je reis eruitziet, door middel van korte reisprogramma’s bouw je je eigen Thailand-rondreis.

Tags: , , , ,

Comments are closed.